Reidas prasidėjo apie 7.30 val ryto. Buvo stebima, ar vairuotojai nepažeidžia šviesoforo signalų. Vienas pareigūnas įsitaisė Birštono gatvėje ir stebėjo, ar sukantys į dešinę vairuotojai nevažiuoja per raudoną. Užfiksavęs nepaisančius šviesoforo vairuotojus, pareigūnas radijo ryšių pranešdavo Gertrūdos gatvėje stovintiems kolegoms.

Per pusantros valandos buvo užfiksuoti 11 pažeidėjų, kuriems skirta baudą nuo 60 iki 90 eurų.

Kalbinti žurnalistų, didžioji dalis vairuotojų nebuvo linkę pripažinti savo nusižengimų. Pasiteisinimas pas visus tas pats: „Važiavau per mirksinčią žalią“.

Ir tik vienas iš nusižengusių, BMW vairavęs vyras, nebuvo linkęs teisintis. Vairuotojas pripažino kaltę, su žurnalistais ilgai nekalbėjo, sakė, kad labai skuba.

Vienas, greičiausiai į darbą skubėjęs vairuotojas, niekaip negalėjo patikėti pažeidęs taisyklę. Jis užsispyręs aiškino pareigūnams, kad važiavo mirksint žaliai šviesai. Vyras netgi buvo nuėjęs prie šviesoforo patikrinti kiek kartų sumirksi žalias šviesoforo signalas.

Pareigūnai teigia, kad teisintis nėra prasmės, nes vis dažniau pažeidimai fiksuojami vaizdo kameromis. Tokiais atvejai nekyla abejonių dėl pažeidimo traktavimo ir peržiūrėjus įrašą, pažeidimas aiškiai matosi.