Dar nė nebuvo 8 val. ryto, kai penktadienį pareigūnų kordonas išsirikiavo Geležinio Vilko gatvėje, vos pravažiavus tunelį po Seimo rūmais.

Pagal nedidelį automobilių srautą buvo aišku, kad daug pažeidėjų nebus. Visgi jau iš pat ryto dviem vairuotojams nustatytas nežymus girtumas (iki leistinos normos). O netrukus vienas įkliuvo jau viršijęs leistiną normą ir bandė tai paaiškinti, tiesa, sunkiai įtikinama versija.

VW Passat“ automobilio vairuotojui nustatytas 0,78 prom. girtumas.

„Vakar dvi taures vyno išgėriau. Nesu niekada turėjęs reikalų su policija“, - sakė „VW Passat“ automobiliu šeimą vežęs vyras. Jis DELFI sakė, kad nė nepagalvojo, kad gali viršyti leistiną alkoholio normą.

Šeimai teko ieškoti pagalbininkų, kas iš pat ryto padėtų pasiekti planuotą tikslą, mat kartu važiavusi žmona nevairavo.

Dauguma vairuotojų buvo tvarkingi, tik štai į gana kuriozinę situaciją pateko piniginę namuose pamiršęs jaunas automobilio „Mazda“ vairuotojas. Vaikiną pareigūnas sustabdė patikrinimui. Jis sustojo, užgesino variklį ir neužvedė automobilio. Vienas pareigūnų dar bandė padėti vaikinui ir pastūmė automobilį. Kai šis vis tiek neužsikūrė, vairuotojas prisipažino: „baigėsi kuras“.

Iš aplinkinių vairuotojų gavęs tuščią bakelį nupėdino iki artimiausios degalinės ir parsinešė kuro.

Per tą laiką latviškais numeriais pažymėto automobilio vairuotoja, nekreipdama dėmesio į „Stop, kontrolė“, pravažiavo nė nepristabžiusi. Tokių netrūko ir lietuvių. Visiems tokiems vairuotojams teko keliauti iki ženklo ir garsiai perskaityti bei paaiškinti, ką tai reiškia. Ženklų nepaisantys vairuotojai ne tik gali užsidirbti baudas, bet ir sužaloti žmones. Tik po tokių pamokų jie galėjo tęsti kelionę.

Reido metu smagiausia pasitaikė į Trakus keliaujanti kompanija - vairuotojas prisipažino, per skubėjimą nuvežti draugus namuose net pamiršęs piniginę su visais dokumentais, tačiau dėl to keleivių nuotaika nesugedo. Kol „Audi“ vairuotojas bendravo su policija, keleiviai prašėsi nufotografuojami ir linkėjo visiems gerų ir laimingų ateinančių metų.