Dviejų vakarinių reidų metu aplankytos 45, auginančios 101 vaiką, šeimos. Daugiausia lankytasi socialinės rizikos šeimose ir kitose šeimose, kuriose gali būti pažeidžiami vaiko interesai. Iš 45 šeimų į 16 šeimų nepavyko įeiti dėl nežinomų priežasčių.

Lankantis miesto šeimose ketvirtadienį vakarinio reido metu aplankyta 20 šeimų, kuriose auga 48 vaikai. Į aštuonias šeimas įeiti nepavyko. Alkotesterį panaudoti teko vienoje socialinės rizikos, auginančios 2 vaikus, šeimoje, kur vaikų motinai nustatytas 2,47 promilių girtumas. Teko laikinai vaiką patalpinti į Alytaus vaikų globos namus, nes nebuvo rasta artimų giminaičių, kurie galėtų pasirūpinti vaiku. Kitas šios šeimos vaikas su artimaisiais giminaičiais buvo išvykęs į kaimą.

Pirmadienį ryte į skyrių atvyko artimi giminaičiai, kurie panoro vaikus laikinai globoti dviejuose šeimose. Vieną mergaitę šios šeimos laikinai priglaudė krikšto motina, kitą – giminaičiai. Motinai, kuriai nustatytas girtumas bus surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl tėvų valdžios panaudojimo priešingai vaiko interesams. Vėliau bus sudaromas laikinosios globos planas, numatytos priemonės motinai, stebimas jų vykdymas ir tuomet bus sprendžiamas klausimas dėl vaikų gražinimo arba, nevykdant nurodymų, bus sprendžiamas klausimas dėl tėvų valdžios ribojimo.

Lankantis miesto šeimose penktadienio vakarą aplankytos 25 šeimos, kuriose auga 53 vaikai. Į aštuonias šeimas įeiti nepavyko. Penktadienio vakarą alkotesterį teko panaudoti 3 kartus, vieno asmens alkotesterio parodymas buvo 0 promilių, kitų dviejų vaikų motinų girtumai buvo 1,95 ir 2,72 promilių, tačiau vaikų iš šeimų nereikėjo paimti, nes jais pasirūpino: vienoje šeimoje parvykęs iš darbo tėtis, kitoje šeimoje atvykusi senelė. Abiems šioms motinoms bus surašytas Administracinių teisės aktų pažeidimų protokolas ir abi jos bus nubaustos dėl tėvų valdžios panaudojimo priešingai vaikų interesams.

Dėl tėvų, kuriems nustatytas girtumas vakarinių reidų metu, skyrius kreipsis į Socialinės paramos skyrių spręsti klausimą dėl galimybės šioms šeimoms skirti didesnę sumą socialinių išmokų kortele, kad mažiau kiltų noras pinigines išmokas galimai naudoti ne vaikų poreikiams tenkinti.

Reidų metu, lankantis šeimose, tėvams dar kartą primintos jų pareigos savo vaikams ir atsakomybė už netinkamą pareigų vykdymą.

Pradėjus organizuoti vakarinius reidus nuo 2016 metų vasario mėnesio 25 dienos aštuonių organizuotų reidų metu reidų dalyviai jau apsilankė 224, auginančiose 489 vaikus, šeimose.