Liepos 12-osios rytą pareigūnai atvyko į Šiaulių r., Kurtuvėnų regioninio parko teritorijoje, pamiškėje, įsikūrusį vienkiemį. Sodyboje aptikta ne tik stipraus alkoholio gamybos vieta, bet ir kitų, neteisėtai laikomų daiktų, praneša Telšių apskrities policija.

Pareigūnams atvykus į 52 metų vyro sodybą, joje esantis neteisėtas fabrikėlis rastas ne iškart. Tik nuodugniai patikrinus visą teritoriją, pakraštyje, tarp medžių pastebėta žemėje įrengta slėptuvė. Nusileidus žemyn, policijos pareigūnai čia rado sumontuotą įrangą nelegaliai alkoholio distiliato gamybai, taip pat daugiau nei toną raugo ir 37 litrus jau pagaminto alkoholio.

Tęsdami paieškos veiksmus, pareigūnai Šiaulių rajono gyventojo sodyboje aptiko ir daugiau neleistinų daiktų: 18 neteisėtai laikomų žvejybinių tinklų, tris bučius. Sodybos pastogėje taip pat rasta grūdų sėjamoji, kurioje buvo paslėptas mažo kalibro šaunamasis ginklas su garso ribotuvu, optiniu taikikliu, prožektoriumi bei 49 šoviniais. Tačiau šiuo ginklu neapsiribota. Du kartus dėl disponavimo neteisėtais ginklais teisto, laisvės atėmimo bausmę už tai jau atlikusio asmens ūkiniame pastate aptiktas ir orinis šautuvas, kuris, kaip įtariama, perdirbtas sukeliant jo šaunamąją galią. Be šaunamųjų ginklų, sodybos teritorijoje rasta ir 13 šovinių graižtviniams šautuvams.

Sodybos šeimininkui teks atsakyti ne tik už neteisėto alkoholio distiliato gamybą, bet ir nelegalų disponavimą šaunamaisiais ginklais (LR BK 253 str.). Be viso to, Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai įtariamajam surašė administracinio nusižengimo protokolą už neteisėtus žvejybinius tinklus bei gamtos taršą.

Kartu su sodybos šeimininku sulaikytas ir 36 metų Šiaulių rajono gyventojas, kaip įtariama, padėjęs gaminti nelegalų alkoholio distiliatą.