Ikiteisminius tyrimus atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimams vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2019 metų rugsėjo mėnesį A. K. sudarė išperkamosios namo nuomos sutartį su nukentėjusiuoju, t. y. namo savininku. A. K. nemokėjus namo įmokų nukentėjusysis perdavė namo sutarties įmokų administravimą advokatui, dėl ko vėliau prasidėjo namo savininko terorizavimas.

Tyrimo metu nustatyta, kad galimai A. K. viešoje socialinio tinklo grupėje siuntė įžeidžiančias, grasinančio ir bauginančio pobūdžio žinutes, adresuotas nukentėjusiajam. Galimai siekdamas dar labiau įbauginti vyrą A. K. atvyko prie jo namų kartu su dar dviem asmenimis. Manoma, kad A. K. grasino fiziškai susidoroti su namo savininku, jei šis nenutrauks skolos išieškojimo ir neatsisakys advokato paslaugų. Vėliau Raseiniuose A. K. užpuolė nukentėjusįjį. Kaltinamasis spyrė vyrui į koją, taip sukeldamas fizinį skausmą, užsimojęs siekė daugiau sužaloti bei grasino susidoroti.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai šių metų kovo mėnesį A. K., veikdamas kartu su 53-ejų Raseinių rajono gyventoju R. B., įtariama, smurtavo prieš pažįstamą vyrą. Atvažiavęs pas nukentėjusįjį į namus A. K. pradėjo priekaištauti dėl atvaryto remontuoti automobilio, kurio jis nesutvarko. Kaltinamieji, manoma, tyčia suduodami eilę kartų diržu nukentėjusiajam per kojas, sukėlė fizinį skausmą ir nežymiai sutrikdė sveikatą.

Kaltinamasis A. K., siejamas su viena iš Raseinių mieste veikiančia nusikalstama grupuote, jau buvo žinomas teisėsaugai dėl praeityje įvykdytų nusikaltimų. 2021 metų kovo mėnesį teismo sprendimu vyrui skirta 3 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant 3 metams.

Šį kartą raseiniškiui pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio („Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas“) 2 dalį ir 140 straipsnio („Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“) 1 dalį. Griežčiausia numatoma bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas nuo vienerių iki ketverių metų.

Baudžiamosios bylos perduotos nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją