Skandalinga istorija įvyko rugsėjo 27 dieną, apie 17 val. Raseiniuose esančioje Turgaus gatvėje gyvenantys žmonės pamatė tai ko tikrai nesitikėjo. Dienos metu po langais lytiškai santykiavo šešiolikmetė su net 4 vaikinais.

Atvykę policijos pareigūnai sulaikė visus 5 jaunuolius. Vaikinų amžius įvairus kaip ir skirtingas alkoholio suvartotas kiekis. 21 m. vaikinas įpūtė 2,15 prom., 22 metų – 2,03 prom. (tai vertinama kaip vidutinis girtumas). Na, o nepilnamečiai jaunuoliai buvo blaivesni – šešiolikmečiui (0,87 prom.) ir septyniolikmečiui (1,30 prom.) konstatuotas lengvas girtumas. 16-etė mergina buvo blaivi. Jaunuoliai uždaryti į areštinę.

Raseinių naujienų (RN) žiniomis, 16-etė mergina neseniai yra įsiliejusi į vienos Raseinių miesto ugdymo įstaigos gretas. Pedagogai apie ją, kaip asmenybę ir mokinę dar neturi susidarę nuomonės, nes ji nauja yra mokinė. Tačiau merginą charakterizuoja kaip labai tylią ir ramią. Tačiau pakalbinti vaikinai ją apibudina priešingai – kaip agresyvią, priekabiaujančią.

Viena mūsų kalbinta pedagogė, prašiusi neviešinti vardo ir pavardės, pasakojo: „O ko jūs stebitės? Mes, mokytojai, vos ne kiekvieną dieną susiduriam su neadekvačiu nepilnamečių elgesiu. Mokyklose vyksta lytinio švietimo pamokos, tai, sakykim, devintokai rodo tokį lytinį išprusimą, kad net baisu. Informacijos perteklius yra iškreipęs paauglių suvokimą. Pasakysiu tokį pavyzdį, žinot, kaip mergaites vadina 16-čiai? Mėsa. Ar tai normalu? Mylėjimasis jiems yra sporto rūšis. Ir jei kam kyla noras ką nors kaltinti, tai pradėkit nuo šeimų. Ten jie įgauna dorovės pagrindus. Ne mokytojų valioje išmokyti elementarios pagarbos vyresniam, draugui, merginai, vaikinui, tėvams. Pažiūrėkite, iš kokių šeimų ateina problematiški vaikai. Tėvai emigravę, auga su močiutėmis, socialinės rizikos šeimose. Šioje situacijoje, manyčiau, pirmiausia reikia suteikti visokeriopą pagalbą merginai ir, be abejo, vaikinams. Dar nežinia, kur aukos, o kur nukentėjusieji. Jiems reikės mūsų.“

RN pavyko sužinoti ir nepilnamečių tapatybes. 16-etė mergina į Raseinius atvyko iš vieno kurortinio Lietuvos miesto. Mūsų žiniomis, su panašiomis problemomis ji buvo susidūrusi ir kitoje švietimo įstaigoje. Ją augina ir globoja močiutė. Mama serga, tėvo nėra.

ŠAVPK Raseinių rajono policijos komisariato viršininkas Marijus Macius informavo, kad šiuo metu yra atliekamas ikiteisminis tyrimas ir informacijos kiekis yra ribotas, praneša internetinis portalas Raseinių naujienos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo pagal LR BK 284 str. Šiuo metu aplinkybės tikslinamos, ikiteisminis tyrimas tęsiamas.