Muitinės kriminalinė tarnyba praneša, kad Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas „DAF“ į Raigardo kelio postą atvažiavo penktadienį, apie 15 val.

Muitinės pareigūnams vairuotojas deklaravo tranzitu iš Baltarusijos per Lietuvą į Lenkiją vežantis 17 tonų durpių krovinį.

Iš pažiūros atrodė, kad vilkiku išties vežamos durpės: tiek puspriekabės gale, tiek gilumoje sukrautos paletės su kroviniu atrodė vienodos – visos storai apvyniotos pakavimo plėvele.

Muitininkams patikrinus vilkiką mobiliąja rentgeno kontrolės sistema paaiškėjo, kad durpės tėra keturiose, puspriekabės gale buvusiose paletėse. Jos slėpė nelegalų krovinį – taip pat supakuotas kontrabandinių cigarečių dėžes.

Muitinės pareigūnai išpakavo dar tik dalį kontrabandos krovinio, tačiau preliminariais vertinimais šiuo vilkiku gabenta net 2 tūkst. dėžių – 1 mln. pakelių – plonų baltarusiškų cigarečių „Queen Menthol“ kontrabandos siunta. Šių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 3,96 mln. eurų.

Tai didžiausia ne tik šiemet, bet ir pastaraisiais metais vienu metu sulaikyta nelegalių rūkalų siunta.

Abu vilkiku važiavę vyrai, vairuotojas ir keleivis, buvo sulaikyti. Sekmadienį Kauno apylinkės teismas leido abu suimti dviem mėnesiams.

Anot patyrusių muitinės pareigūnų – 2 tūkst. dėžių tabako gaminių yra kone didžiausias įmanomas krovininio vilkiko puspriekabe gabenti rūkalų kiekis, jei vežamos plonos cigaretės. Jeigu pažeidėjai vežtų rūkalus neužmaskuotus, įmanoma papildomai sukimšti apie 250 dėžių cigarečių – muitininkams yra tekę susidurti ir su tokiais įžūliais atvejais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją