Beveik po mėnesio 47-ąjį gimtadienį švęsianti jau net devynis kartus teista vos 4 klases baigusi R. Aleksandrovič antradienį stojo prieš Vilniaus miesto apylinkės teismą – jai iškeltą baudžiamąją bylą dėl prekybos narkotikais atvertė teisėja Nijolė Žimkienė.

Tiesa, kol kas nesėkmingai – į posėdį neatvyko iš R. Aleksandrovič narkotikus pirkęs 36 metų vilnietis Jaroslavas Klimenčukas. Posėdžių sekretorė informavo, kad prieš posėdį į teismą paskambino J. Klimenčuko motina ir pranešė, jog jos sūnus labai blogai jaučiasi, žada kreiptis į medikus ir kito posėdžio metu pateiks pažymą, pateisinančią jo nedalyvavimą.

„O negalima be jo, šiaip ar taip, aš vis tiek prisipažįstu“, – R. Aleksandrovič norėjo, kad byla būtų kuo greičiau išnagrinėta. Deja, įstatymas tokios galimybės nenumato, todėl teisėja bylos nagrinėjimą atidėjo iki kovo 7-osios.

Byloje valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Rolandas Jurkevičius siūlė apsvarstyti, ar nereikėtų 5 MGL dydžio (650 Lt) bauda nubausti J. Klimenčuką, jeigu šis nepateiks gydytojų pažymos.

Dainininko motinai pateikti kaltinimai dėl narkotinių medžiagų platinimo, tuo metu J. Klimenčukui – dėl įgijimo.

R. Aleksandrovič įkliuvo praėjusių metų lapkritį. Pas J. Klimenčuką asmens kratos metu pareigūnai rado 3 folijos lankstinukus su heroinu ir 2 tabletes psichotropinės medžiagos – klonozepamo.

Nustatyta, kad J. Klimenčukas narkotines ir psichotropines medžiagas nupirko čigonų tabore iš R. Aleksandrovič.

Jeigu teisme bus įrodyta Radžio motinos kaltė, jai grės laisvės atėmimo nuo 2 iki 8 metų bausmė.