Policija informavo, kad eismo įvykis buvo užfiksuotas apie 17 val. Pirmąja eismo juosta važiavęs ir ties pėsčiųjų perėja sustojęs praleisti einančio vyro automobilio vairuotojas pamatė, kaip antra eismo juosta ta pačia kryptimi dideliu greičiu atvažiuojantis kitas automobilis kliudė bei nubloškė pėsčiąjį ir, net nestabtelėjęs, nuvažiavo. Pėsčiasis dėl patirtų traumų buvo gydomas Respublikinės Šiaulių ligoninės kardiologijos reanimacijos skyriuje. Jam nustatytas 1,95 prom. girtumas.

Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai nedelsdami ėmėsi bėglio paieškos, tačiau ji buvo nesėkminga, kadangi nei liudytojas, nei miesto vaizdo kameros automobilio valstybinio numerio neužfiksavo.

Gavus pranešimą apie sužalotojo mirtį, ikiteisminį tyrimą perėmė Šiaulių AVPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kurie kartu su Radviliškio kolegomis tęsė visų Radviliškyje esančių vaizdo kamerų peržiūras, rinko ir analizavo informaciją, tikslindami ją duomenų bazėse.

Po savaitės intensyvaus, kantraus ir kruopštaus darbo pareigūnams pavyko nustatyti mirtiną eismo įvykį sukėlusį vairuotoją. Tai – 29 metų Radviliškio gyventojas, kuriam lapkričio 20-osios rytą pareigūnai uždėjo antrankius.

Vyras teigia, jog pasišalinti iš eismo įvykio jį inspiravo išgąstis. Jo vairuotą automobilį „VW Passat“ pareigūnai rado paslėptą išnuomotame garaže, kuriame radviliškietis jį rengėsi remontuoti ir panaikinti įkalčius.

Vyrui teks dvi paras praleisti areštinėje, o pirmadienį bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės – suėmimo, taikymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)