Lapkričio 13-ąją, 10.40 val., šio vyro vairuojamas automobilis „VW Golf“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Suzuki“, kuriuo važiavo šeima iš Kauno rajono. Avarijos metu žuvo 62 metų vairuotojas ir jo žmona. 35 metų jų dukra dėl patirtų traumų paguldyta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurgijos skyrių.

„VW Golf“ vairuotojas automobilį vairavo neturėdamas tam teisės, nes jos niekada nebuvo įgijęs, ir neblaivus. Alkoholio matuoklis parodė 1,7 prom. girtumą. Dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras pripažino, prieš sėsdamas prie automobilio vairo, vartojo alkoholį.

Kėdainių rajone gyvenamąją vietą deklaravęs vairuotojas daugiau yra žinomas užsienio šalių teisėsaugai, nei mūsų šalies pareigūnams, nes, sulaukęs pilnametystės, jis daugiau laiko leido užsienyje.

Jau nuo 2008-ųjų pradėjo plaukti į Lietuvą informacija apie jo nusikaltimus Didžiojoje Britanijoje ir Vokietijoje. Čia jam buvo taikytos teisinės sankcijos už vagystes, tyčinį nuosavybės sugadinimą, kūno sužalojimą, suklastotų dokumentų naudojimą, vairavimą apsvaigus ir kt.

Eismo įvykį Radviliškio rajone vyras sukėlė, grįždamas iš Olandijos. Mįslę teisėsaugai užminė ir jo vairuojamas automobilis, kurio valstybiniai numeriai – vokiški, o duomenų bazė parodė, kad nuo lapkričio 8 d. Vokietijos teisėsauga yra paskelbusi jų tarptautinę paiešką. Tyrėjai dabar tikslina, ar ieškomas automobilis, ar tik jo valstybiniai numeriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)