Tik pažvelgę pro langą ir pamatę automobilius su švyturėliais, kaimynai suprato kas įvyko.

„Apie 20.30 val. vakar girdėjome tokius šūvius, lyg fejerverko sprogimai. 7–8 kartus šovė. Paskui išėjome iš parduotuvės, pamatėme, kad greitosios stovi, policija atvažiavo. Supratome, kad nušautas žmogus. Jo nepažinojome, žinome tiek, kad jis čia gyveno. Garsas toks kaip fejerverkų, tokia greita serija“, sakė – viename iš aplinkinių namų gyvenanti Edita.

„Žinau, kas nutiko, nušovė Remigijų Morkevičių. Atvažiavau pažiūrėti, kas čia vyksta. Žmogus buvo neeilinis, pasižymėjęs sporte. Gaila labai, atėjau cigaretę už jį surūkyti. Mane patį labai palietė, asmeniškai nepažinojau, bet vis tiek gaila. Na, jam paskutiniu metu labai nesisekė. Žiniasklaidoje buvo pakankamai daug afišuojamos jo problemos su alkoholiu. O ši nelaimė turbūt susijusi su gilesniais dalykais. Bet mes to nežinome“ – DELFI sakė Arūnas, po įvykio atėjęs pažiūrėti, kaip dirba pareigūnai.

„Girdėjau fejerverko šūvius, įtarimo jokio nesukėlė. Visi žiūrėjome ne į apačią, o į viršų. Galvojome, kada nušvis fejerverkai, dabar toks laikas šventinis. Apačioje matėme sujudimą, pamatėme greitąją. Šiaip Remigijus ramus bernaitis, vedžiojo vaikus, šuniuką. Jis daug metų čia gyveno. Šokiravo, kaip nešokiruos? Prie laiptinės nužudė žmogų, baisu. Šiaip tai čia ramu būna“, – sakė kaimynas Aras.

Ir kiti kalbinti kaimynai apie nužudytą sportininką atsiliepė tik teigiamai. R. Morkevičių netgi vadino kiemo tvarkdariu.

„Pažinojau, labai gerai pažinojau, su vaikas dažnai vaikščiojo, susitikdavome, pasisveikindavome. Būdavo, jei čia konfliktuoja kas lauke, tai jis išeidavo ir sutvarkydavo viską. Jei kokios muštynės, tai jis čia apramindavo visus. Ramybė, tvarka būdavo. Jis pats, nemačiau, kad konfliktuotų“, - gerų žodžių R. Morkevičiui negailėjo Martynas.

„Sėdėjome virtuvėje ir išgirdome lyg petardos tokį garsą, dar draugė sako, kokios čia petardos pas jus čia įdomios šaudo. Paskui pamatėme švyturėlius. Išėjome palydėti draugę, pamatėme pilną kiemą mašinų. Tada supratome, kas įvyko. Kaimynai pasakė, ką nušovė. Girdėjome 4-5 šūvius, bet tikrai galvojome, kad čia kokios savadarbės petardos. Labai nustebome, kai pamatėme čia policiją ir medikus.

Šiaip tai žinokite, mes gyvename draugiškai. Nebuvo tokio įvykio, tik tas butas degė prieš kelis metus. Iš matymo pažinojau Remigijų, mačiau, kad jis vaikus vedžioja. Nebuvo jis kažkuo ypatingas. Eidavo į parduotuvę, mačiau, kaip jis benamiams pinigų duodavo, gailėdavo jų. Jis mokėsi šioje mokykloje, kur ir mano vaikai mokėsi. Negaliu pasakyti kažko blogo. Šiaip jis buvo geros širdies. Jis nebuvo abejingas tiems, kurie šią dieną neturi nieko. Kartą mačiau, kaip jis 5 eurus davė vargšui. Žinau, kad jis kažkokiame TV projekte laimėjo“, - sakė tame pačiame name gyvenanti Onutė.

„Neteko girdėti, kad kas jam grasintų. Mane patį šokiravo, buvome pažįstami, pasisveikindavome, tačiau pastaruoju metu mažiau bendravome“, - kalbėjo vaikystės draugu prisistatęs Kęstas.

„Šiaip labai įdomu, tikiuosi pareigūnai išsiaiškins. Pernai čia nužudė D. Bugavičių. Baisu, kas darosi. Taip neturėtų būti. Labai negeri dalykai, reikia tai stabdyti. Didelis rajonas, daug žmonių gyvena. Kad kažkas nutinka, tai normalu. Bet to jau per daug. Tokių dalykų neturi būti“, - svarstė Arūnas.

Kaimynai vienu balsu tvirtina nesuprantantys, dėl kokių priežasčių galėjo būti įvykdyta ši žmogžudystė. Į šiuos klausimus bando atsakyti teisėsauga.