Prieš teismą stojo Bostono gyventojas 32 metų Gytis Griškevičius, kuris, kaip manoma, praėjusių metų gegužės gegužės 20-ąją žiauriai nužudė buvusią savo sutuoktinę – metais vyresnę imigrantę iš Latvijos Mariną Ertę.

Jos kūnas aptiktas gesinant gaisrą viename bute Bostone. Ant vonioje rasto kūno pastebėtos smurto žymės. Pagal tyrėjų surinktus ir teismui perduotus duomenis, moteris patyrė daugybinius smūgius į galvą, nuo kurių lūžo veido kaulai, patirta smegenų trauma, rašo tiesa.com.

Prokuroro teigimu, G. Griškevičius žiauriai sumušė buvusią žmoną, po to nusivedė ją į vonią ir pylė moteriai vandenį ant galvos, kol ši galiausiai nuskendo, o bandydamas nuslėpti žmogžudystę vyras bute sukėlė gaisrą, tačiau šių kėslų jam nepavyko įgyvendinti, mat į ugnies pavojų žaibiškai sureagavo kaimynai, iškvietę ugniagesius.

Liudininkai teisme pasakojo, kad iki žmogžudystės G. Griškevičius persekiojo M. Ertę, prašė vėl gyventi kartu, o išgirdęs neigiamą atsakymą grasino sumokėsiąs kam nors, kad ja būtų atsikratyta. Apie tai buvo informuota policija. O kai dingo moters dviratis ir klijais buvo apgadintas automobilis, ji persikėlė į kitą butą ir įsigijo stebėjimo kameras, tačiau nespėjo jų įrengti.

Galimas šio žiauraus nusikaltimo motyvas – pyktis ir pavydas. Pora susituokė 2010 metais ir išsiskyrė po penkerių metų bendro gyvenimo, o M. Ertė susirado kitą gyvenimo draugą.

G. Griškevičius savo kaltę neigia, o liudininkų pasakojimus vadina tyčiniais bandymais jam pakenkti.

Bylos nagrinėjimas turėtų užtrukti tris savaites, po kurių teisėjai ir priims sprendimą.