Ketvirtadienį prokuroras Liutauras Rudzevičius kreipėsi į teismą prašydamas suimti R. Čižiką maksimaliam terminui.

Į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvestas vyras ėjo nuleidęs galvą, tačiau nesislapstė.

Statybininku dirbančio R. Čižiko advokatas Sigitas Gedvilas teigė, kad vyro suimti visai nebūtina – jis kilęs iš normalios šeimos, o jo sugyventinė girtavo. Advokato žiniomis, R. Čižikas moterį nužudė ir bandė nuslėpti nusikaltimą, apimtas afekto būsenos.

Prokuroro L. Rudzevičiaus teigimu, kol kas R. Čižikui pareikšti įtarimai dėl nužudymo. Pirminiais tyrimo duomenimis, moteris mirė nuo smūgių kumščiais.

Teisme dėl šio įtarimo prašoma suimti vyrą trims mėnesiams. Kelias valandas prašymą nagrinėjęs teismas tenkino prokuroro prašymą.

R. Čižikas gruodžio 23 d. pranešė, kad sugyventinė L. K., gimusi 1985 m., dingo be žinios. Kaimynai patvirtino, kad moters tikrai niekur nematyti. Pareigūnams R. Čižiko elgesys ėmė kelti įtarimų, tad dar kartą vyrą apklausė. Šis palūžo ir papasakojo, kad dėl moters dingimo kaltas jis – kūnas paslėptas Vilniaus rajone, miške, esančiame šalia Kalviškių kaimo. Kartu su pareigūnai nuvykęs į mišką vyras parodė kur užkasė savo kūdikio motiną.

Pirminiais tyrimo duomenimis, nužudymą bandęs nuslėpti R. Čižikas įsiuto ant savo sugyventinės, nes ši iš rankų išmetusi jų kūdikį. Apklausos metu vyras pasakojo, kad ji buvusi girta. Anot advokato, Naujųjų išvakarėse kur paslėpė kūną parodęs vyras patyrė nužudytosios artimųjų spaudimą. Jie ėmę įtarinėti, kad R. Čižikas, pranešęs apie moters dingimą, žinojo kažką daugiau. Gruodžio 31 d. paaiškėjo, kad jie buvo teisūs.

Socialiniai darbuotojai po moters kūno suradimo lankėsi R. Čižiko ir jo sugyventinės namuose. Mamos netekęs vos pusės metų kūdikis, nebuvo sužalotas. Vaiku šiuo metu rūpinasi nužudytosios artimieji.