Kažin ar beliko daiktų, į kuriuos nelegalių rūkalų vežėjai nebūtų mėginę prikimšti kontrabandinių cigarečių. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai antradienį atskleidė įmantrų baltarusiškų cigarečių kontrabandos būdą: rūkalai į Lietuvą buvo įvežami „patobulintuose“ pamatų blokuose. Paprastai tokie blokai būna pilnaviduriai, tačiau šiuo atveju juos išliedavo tarytum karstus – į kiekvieno vidų tilpdavo maždaug keturios dėžės kontrabandinių cigarečių. Muitinės pareigūnai juokauja, kad įdomu būtų pamatyti, kiek stovėtų namas, turintis tokius pamatus.

Apie 14 val. į Raigardo kelio postą vilkiku DAF atvažiavęs Baltarusijos pilietis V. S. sakėsi į Kaliningrado sritį vežantis statybinių blokų krovinį. Tačiau muitininkai jau turėjo muitinės kriminalistų perduotą informaciją, kad šie blokai gali būti su paslaptimi.

Vis dėlto patikrinti tokį krovinį buvo gana sudėtinga. Teko ilgai vargti, kol keturi pareigūnai laužtuvais apvertė pusę tonos sveriantį vieną iš blokų. Šio dugne aptikta silpna vieta – ją tedengė su kalkėmis maišyto skiedinio sluoksnis. Nudaužę tą sluoksnį, muitininkai bloko viduje išvydo į polietileną suvyniotas baltarusiškas cigaretes, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Iš viso šiam bloke rasta 1980 pakelių cigarečių „Fest“ ir „NZ Gold Superslims“, o tokių blokų vežta net 40. Darant prielaidą, jog ir kituose blokuose bus aptiktas panašus kiekis nelegalių rūkalų, krovinyje turėtų būti paslėpta maždaug 79 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 576 tūkst. Lt.

DAF vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms. MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.