Dvidešimtmetė Kūno kultūros akademijos studentė G.Bakšaitytė bei kaunietis V.Varkalis, remiantis Baudžiamojo proceso kodekso 75 straipsniu, bus nusiųsti į Švediją ir ten jų likimą jau spręs Lietuvos pareigūnams Europos arešto orderį išdavę Skandinavijos teisėsaugininkai.

Kaip skelbta anksčiau, abu lietuviai įtariamieji apklausų metu prisipažino, kad rugpjūčio 18 d. nužudė Švedijos pilietę.

Generalinė prokuratūra trečiadieneį išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad advokato akivaizdoje G. Bakšaitytė bei V. Varkalis parašė asmeninį sutikimą dėl išdavimo supaprastinta tvarka Švedijai.

Gavusi tokius rašytinius sutikimus Generalinė prokuratūra dėl G. Bakšaitytės ir V. Varkalio išdavimo su pareiškimu artimiausiomis dienomis kreipsis į Vilniaus apygardos teismą. Šio teismo teisėjas privalo per tris dienas nuo pareiškimo surengti posėdį, kuriame priimama nutartis išduoti asmenį.

Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) spaudos tarnybos, V.Varkalis ir G.Bakšaitytė buvo išvykę į Skandinaviją ieškoti darbo.

Būdami Švedijoje jie nusprendė ką nors apiplėšti. Solidžiai atrodanti moteris buvo užpulta ir pagrobta prie parduotuvės Stokholme. Moteris buvo nužudyta apie 10 smūgių peiliu į nugarą. Iš H. Bering piniginės užpuolikai pagrobė apie 1500 (apie 570 litų) Švedijos kronų ir mobilųjį telefoną.

Aukos kūnas buvo paliktas miške ir surastas tik po 11 dienų. Nusikaltėliai aukos "Crysler Grand Voyager" automobiliu nuvyko į Niuneshamno uostą. Palikę automobilį ir iš jo pasiėmė magnetolą paskui keltu jie persikėlė į Ventspilį (Latvija). Įtariamieji savo nervingu ir įtartinu elgesiu atkreipė švedų pasienio pareigūnų dėmesį. Jie net pasižymėjo jų pasų numerius.

Rugsėjo mėnesį Švedijos teisėsaugos pareigūnai su tarptautinės pagalbos prašymu kreipėsi į Vilniaus apylinkės prokuratūrą ir sostinės policiją. Švedai perdavė kelių dešimčių kelto keleivių sąrašą prašydami ypatingą dėmesį atkreipti į V. Varkalį ir G.Bakšaitytę.

V. Varkalis anksčiau teistas už vagystes ir alimentų nemokėjimą, bet pastaruoju metu į policijos akiratį nebuvo pakliuvęs.