Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį toliau tęsė E. Šeibokienei iškeltos administracinio teisės pažeidimo bylos nagrinėjimą – anksčiau Darbo partijai ir Algirdo Paleckio judėjimui priklausiusi moteris kaltinama prostitucija.

„Sex... Kartą pabandžius, priklausomybė lieka iki mirties. Orgazmas būtinas žmogaus smegenims, kaip ir maistas kūnui. Nepakartojamas orgazmas sex gurmanams“, – tokio ir panašaus pobūdžio skelbimus internete skelbusi „griežta, valdinga, arogantiška ir fatališka tikra valdove“ besiskelbianti E. Šeibokienė per pastarąjį pusmetį jau trečią kartą įkliuvo policijos pareigūnams. Du kartus teismas jai jau skyrė nuobaudas, o su trečiuoju pažeidimu moteris nesutinka ir net pasisamdė advokatę.

Bylos duomenimis, gegužės 15-ąją, apie 17.30 val., „valdovė“ iš klientu apsimetusio policijos pareigūno pareikalavo 200 Lt atlygio už seksualines paslaugas.

Policininkas: moteris nusirengė ir ėmė mane liesti

Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriuje dirbantis policininkas S. Puzas pirmadienį teisme pasakojo, kad tądien su kolega surengė reidą, kurio metu tikrino prostitucijos paslaugas teikiančias dailiosios lyties atstoves. Viena jų – E. Šeibokienė. Jai skelbime nurodytu telefono numeriu paskambinęs pareigūnas buvo pakviestas atvykti „į svečius“.

„Užėjau pas ją į butą, ji mane pasodino į fotelį – kadangi telefonu ji minėjo, kad man kainuos apie 200 Lt, paklausiau, kokios paslaugos įeis į tą sumą, – sakė S. Puzas. – Ji sakė, kad oralinį padarys... Kai paklausiau, o kaip bus, jeigu norėsiu lytiškai santykiauti, ji man pareiškė, kad galėsiu analiniu būdu... Tačiau, kaip sakė, po jos oralinio man jokio sekso daugiau nebereikės“.

Pareigūnas tikino, kad jau pokalbio pradžioje E. Šeibokienė „pradėjo mane liesti“.

„Paskui ji iki pusės nusirengė – iš pradžių nusiėmė megztinį ar palaidinę, po to – ir liemenėlę, dar bandė ir kelnes nusimauti, bet jai buvo parodytas tarnybinis pažymėjimas ir viskas baigėsi“, – teigė S. Puzas.

Policininko teigimu, toks netikėtas posūkis pribloškė E. Šeibokienę: „Išsikviečiau automobilyje laukiantį kolegą, kai jis atėjo, moteris pradėjo grubiai elgtis, trenkė į veidą, spyrė į koją, bet buvo sutramdyta ir nuvežta į policijos komisariatą“.

S. Puzas patikino, kad neturi jokių asmeniškumų E. Šeibokienės atžvilgiu – esą tądien buvo tikrinamos visos prostitucija užsiimančios merginos pagal naujausius skelbimus internete.

„Jeigu telefonu ji nebūtų užsiminusi apie seksualines paslaugas, mes pas ją net nebūtume važiavę“, – sakė pareigūnas. Jis teigė, kad E. Šeibokienės prašoma suma nebuvo išskirtinė – esą Stoties rajone dirbančios merginos prašo 50 Lt, o kai kurios panelės už linksmybes pageidauja gauti ir 1 000 Lt.

Laimingą pabaigą turi pasidaryti pats klientas

Tuo metu E. Šeibokienė piktinosi S. Puzo liudijimu ir tikino, jog su klientu apsimetusiu policininku net nesikalbėjo apie seksą. „Buvo kalba apie masažą, prostitucija aš neužsiimu“, – tikino ji.

„Ateina, išsitraukia pažymėjimą ir liepia pasirašyti protokolą – nėra jokių įrodymų, – anksčiau vykusiame teismo posėdyje sakė E. Šeibokienė. – Pas mane klientai ateina masažo, nes teikiu erotinio pobūdžio atpalaiduojamąjį masažą. O tada atėjo policininkas, atsisėdo ant sofos, pakalbėjome, kaip darau masažą, pasakiau, jog laimingą pabaigą jis galės pabaigoje pats pasidaryti...“.

Teisėjos paklausta, ką reiškia jos skelbimai internete, kuriuose rašoma, jog seksas yra kaip narkotikas ir kartą pabandžius priklausomybė liks visam gyvenimui, nuo to nėra jokių vaistų, E. Šeibokienė teisinosi, jog tie skambūs žodžiai tėra reklama.

„O kaip kitaip privilioti klientą?“ – klausė ji.

Erotinio masažo paslaugas E. Šeibokienė teigė teikianti nuo praėjusio rugsėjo. „Geri žmonės pasiūlė“, – DELFI sakė ji ir čia pat teismo koridoriuje pasiūlė įrodyti, kaip jos mikliosios rankelės gali padėti atsipalaiduoti...

Iš Druskininkų kilusi moteris tikino, kad atvažiavusi į Vilnių iš pradžių gyveno įvairiuose viešbučiuose, o šiuo metu nuomojasi būstą. Tiesa, kaip paaiškėjo, juos labai dažnai keičia. Be to, moteris nurodė, kad vadovauja savo įkurtai įmonei, kurios įstatuose nurodyta, jog ji gali teikti masažo paslaugas.

Advokatė išaiškino, kas yra prostitucija

E. Šeibokienę ginanti advokatė Eugenija Liutvinskienė teisme aiškino, kad pažeidimu apkaltintai jos klientei byla turėtų būti nutraukta.

„Kas yra prostitucija? Tai – nesantuokiniai lytiniai santykiai už materialų atlyginimą be dvasinio ryšio, sukeliantys klientui lytinį pasitenkinimą ir slopinantys lytinius poreikius“, – advokatė teigė, kad E. Šeibokienė su policininku nesikalbėjo apie seksą, o tik tarėsi dėl masažo.

Už vertimąsi prostitucija E. Šeibokienei gresia bauda nuo 500 iki 1 000 Lt arba administracinis areštas iki 30 parų. Ar jai bus skirta nuobauda, teisėja Virginija Liudvinavičienė žada paskelbti antradienį.