Po jos pasakojimo Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nedelsdami pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, atliko kratą viename iš Šiauliuose esančio Gytarių mikrorajono butų, sulaikė iš merginos prostitucijos pajamų turėjusią sugyventinių porą. Kadangi Aistė buvo sumušta, jos galva sutrenkta ir ji vėmė, Aistei buvo būtina medikų pagalba.

Pareigūnai ją nuvežė į ligoninę, po to ji buvo perduota „Carito“ moterų globon.

Pareigūnų duomenimis, vienos Šiaulių rajono šeimynos globota Aistė į savarankišką gyvenimą kabinosi sunkiai. Pirmoji jos profesija buvo prostitucija. Po to ji išvyko į Švediją ir įsidarbino striptizo šokėja. Deja, baigėsi asmens dokumento galiojimo laikas ir praėjusių metų pabaigoje šiaulietė turėjo grįžti į Lietuvą.

Čia Aistė neturėjo, kur prisiglausti, tad labai apsidžiaugė, kai jos draugė, su kuria augo toje pačioje šeimynoje, jai neuždarė savo buto durų. Vieno kambario bute jie apsigyveno trise: Aistė, jos 18-metė draugė G. D. ir pastarosios 28 metų draugas E. B.

Žinodami, kad Aistė seniau vertėsi prostitucija, jos bendrabučiai nutarė pasinaudoti šia jos patirtimi ir iš jos neteisėtos veiklos pasipelnyti.

Tyrimo metu nustatyta, kad E.B. ir G.D. ėmėsi organizuoti Aistės prostituciją: sukūrė anketas interneto portaluose, kuriuose reklamavo seksualinių paslaugų teikimą, ir tokiu būdu ieškojo asmenų, norinčių pasinaudoti Aistės lytinėmis paslaugomis, priėmė jų užsakymus.

Lytinės paslaugos buvo teikiamos su klientais sutartose vietose – viešbučiuose, automobiliuose ir t.t. Sąvadautojai pasiimdavo pusę Aistės uždirbtų pinigų.

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė abu su šia nusikalstama veika susijusius asmenis. G. D. ir už brolio nužudymą nužudymą teistam E. B. pareikštas įtarimas dėl prostitucijos organizavimo. Pastarasis 2 mėnesiams suimtas. Kūdikio besilaukiančiai G. D. skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.