Prokuratūra praneša, kad iškart po šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Šakių rajono policijos komisariato pareigūnų galimai netinkamai atliktų pareigų.

Tyrimas parodė, kad šių metų kovo 15 d. Kudirkos Naumiesčio gyventoja telefonu policijai pranešė, jog triukšmaujama šalia esančiame bute.

Anot pareigūnų, šis pranešimas buvo pagrįstai priskirtas nusikaltimų C kategorijai. Nustatyta, kad policijos budėtojas R. J. ėmėsi visų būtinų priemonių, kad kuo greičiau būtų patikrintas pranešimas dėl triukšmo nurodytame bute.

Buvo kreiptasi į VSAT Kudirkos Naumiesčio užkardos budėtoją ir paprašyta patikrinti butą. Tačiau vienintelis kovo 15-osios naktį dirbęs ekipažas tuo metu buvo išvykęs į pasienio ruožą.

Anot tyrimą kontroliavusio prokuroro, iš suvestinių matyti, kad tą naktį Šakių rajono policijos komisariato budintys patruliai buvo iškviesti į įvykius ir nebuvo galimybės jiems nuvykti į Kudirkos Naumiestį.

Nutarime pažymima, jog visi tą vakarą užfiksuoti įvykiai priskiriami A nusikaltimų kategorijai – sužalotas asmuo, nuo kelio nuvažiavęs automobilis bei eismo įvykyje sužeisti žmonės, į kuriuos policijos pareigūnai jau buvo išvykę.

Prokuroras, įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą, konstatuoja, jog Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas, ėmėsi visų galimų priemonių.

Dėl tą vakarą dirbusių pareigūnų skaičiaus ir tuo pačiu metu registruotų įvykių, į kuriuos jau buvo išvykę pareigūnai, nebuvo galimybės iškart sureaguoti į pranešimą apie kaimynų keliamą triukšmą.