Tokias išvadas D. Kedžio teta bei krikštamotė Audronė Skučienė pavadino absurdu.

„Tai visiškas absurdas. Aš pati buvau morge ir mačiau kraują ant kūno. Apie kokį užspringimą gali būti kalba?“, - piktinosi A. Skučienė.

Moteris pridūrė, kad su oficialiomis ekspertų išvadomis šeimos nariams dar nebuvo leista susipažinti.

Ketvirtadienį D. Kedžio kūno į Teismo medicinos institutą atvykęs Aidas Venckus DELFI sakė esąs nustebęs dėl mirties liudijime esančių neatitikimų. Esą vienoje vietoje nurodyta, jog D. Kedžio mirties priežastis nenustatyta, o kitoje lotyniškai nurodyta, kad jis miręs "paspringęs savo skrandžio turiniu“. Tokią mirties priežastį A. Venckus pavadino „keista“.

13.25 val. kūnas iš Vilniaus Teismo medicinos instituto buvo mikroautobusu išvežtas į Kauną.

Laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Raimondas Petrauskas DELFI ketvirtadienį patvirtino, kad Teismo medicinos instituto ekspertų išvadose nurodyta, jog savaitgalį rasto kauniečio Drąsiaus Kedžio mirties priežastis – užspringimas skrandžio turiniu.

„Pagal tai, kas yra pateikta, tai yra pagrindinė mirties priežastis“, - sakė R. Petrauskas.

Plačiau su ekspertizės išvadomis Generalinė prokuratūra žurnalistus žada supažindinti 16 val.

D. Kedžio teta DELFI teigė, kad jau ketvirtadienį jos sūnėno kūnas bus pašarvotas netoli Garliavos esančiame Jonučių miestelyje.

„Netrukus Drąsiaus kūnas grįš į Kauną. Greičiausiai papildomų ekspertizių nedarysime – neaišku, kada ir ar apskritai bus gautas prokuroro leidimas. Todėl nenorime daugiau kankinti tėvų ir šeštadienį planuojame laidotuves“, - sunkiai pro ašaras rinkdama žodžius kalbėjo A. Skučienė.

A. Venckus DELFI sakė, jog D. Kedžio dukrelei jau pasakyta, kad „tėčio nebėra“. Mergaitė į šią žinią sureagavo gana ramiai - A. Venckaus manymu, šešiametė turbūt dar ne visiškai suvokia, ką reiškia tas „nebėra“.

„Nežinia, kaip ji sureaguos, kai pamatys tėtį karste“, - sakė A. Venckus. Pasak jo, artimieji ketina D. Kedį pašarvoti atvirame karste. Laidotuvės planuojamos šeštadienį Garliavos kapinėse.

Anksčiau buvo spėjama, kad rastas vyriškis galėjo mirti sušalęs, tačiau ši versija kol kas oficialiai nepatvirtinta. Tuo metu Vilniaus greitosios pagalbos medicinos stoties direktoriaus pavaduotoja Vanda Pumputienė portalui sakė, kad žmogus gali sušalti ir prie pliusinės temperatūros, tačiau tai mažai tikėtina.

Pažvelgus į rasto D.Kedžio kūno nuotrauką, iš tiesų sunku atpažinti, kad tai – ieškomiausias šalies žmogus. Vyriškio veidas smarkiai sutinęs, nubrozdintas, lūpos ištinusios. Ant veido taip pat matoma kraujo.