Šiaulių apygardos teismas praneša, kad šis žiaurus nusikaltimas padarytas 2010 metų sausio 30 d. Raseinių rajone, Betygalos miestelyje apie 16 val. Kaip buvo nustatyta, tada dar 18 metų neturėjusi I. M. ir jos draugė I. S beveik dvi dienas gėrė alų. Kai draugės svaigalams pritrūko pinigų, buvo nutarta jų prasimanyti. I. M. labai gerai pažinojo tame pačiame miestelyje gyvenančią 86 metų O. P., pastaroji moteris ne vienerius metus padėjo sunkiai besiverčiančiai I. M. šeimai, globojo ir pačią I. M., senutė mergaitę nusivesdavo ir į bažnyčią.

Taigi, apie 16 val. nuo alkoholio apsvaigusios draugės jau buvo prie O. P. namų. I. M. iš pradžių pabeldė į laukujes duris, o po to ir į langą. Kai namo šeimininkė atidarė duris, I. M. kumščių jai smogė į veidą, moteris nukrito galva atsitrenkdama į grindis. Pro namo koridoriuje gulinčią senutę I. M. ir I. S. įsibrovė į koridorių, tada nepilnametė bejėgei O. P. dar porą kartų ranka trenkė į galvą ir ėmė moterį spardyti. Kaip vėliau konstatavo ekspertai, nepilnametės smūgiai buvo lemtingi. Namo šeimininkę spardė ir I. S. Nukentėjusioji tų pačių metų kovą ligoninėje mirė.

Įsibrovėlės ėmė naršyti senutės namus, jos piniginėje rado 110 litų, juos pasiėmusios, spruko iš pensininkės namų.

Teisme I. M. atsisakė duoti parodymus, dabar jau pilnametė ji pareiškė, kad teismas gali remtis ikiteisminio tyrimo teisėjui jos duotais parodymais. Teismas konstatavo, kad nužudymas padarytas bendrininkų grupėje. Už padarytus nusikaltimus I. M. nuteista kalėti 8 metus, bausmę atliekant pataisos namuose, jos bendrininkė I. S. už padarytus nusikaltimus nuteista kalėti 7 metus, ji taip pat bausmę turės atlikti pataisos namuose.

Nuteistosios Kauno teritorinei ligonių kasai turės atlyginti 1205 litų žalą, dar 217 litų valstybei priteista už proceso išlaidas.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.