Didžiausia bausmė skirta Tautvydui Plečkaičiui – jis buvo kaltinamas išprievartavęs ir nužudęs 32 metų moterį. Jis, subendrinus bausmes, už grotų turės praleisti 16,5 metų, taip pat nukentėjusiems turės atlyginti per 80 tūkst. litų už materialinę ir moralinę žalą.

T. Plečkaitis praėjusių metų birželį Kalvarijos savivaldybėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, važiuojančiame automobilyje seksualiai prievartaudamas nužudė merginą - ji užduso. Teismas nustatė, kad mergina užduso išprievartavimo metu, o ne buvo nužudyta vėliau siekiant nuslėpti nusikaltimą. Kaltinimai, kad sulaikant T. Plečkaitį, šis grasino pareigūnams peiliu, panaikinti.

Kartu su T. Plečkaičiu nubausti ir jo nusikaltimo bendrininkai Žydrūnas Cibulskas ir Rolandas Jankauskas. Jie už „pagalbą“ T. Plečkaičiui subendrinus gavo atitinkamai 3 ir 3,5 metų laisvės atėmimo, bausmę atliekant pataisos namuose.

Ž. Cibulskas vairavo automobilį, kuriame buvo išprievartauta moteris. Be to, prieš pagrobiant auką jis pervažiavo moters draugo dviratį.

Ž. Cibulskas kartu su R. Jankausku sugriebė merginą ir jėga nutempė į automobilį, taip atėmė jai laisvę. Supratę, kad T. Plečkaitis merginą nužudė, nepranešė pareigūnams apie įvykdytą nusikaltimą ir iš įvykio vietos pasišalino.

Nužudytosios N. L. mama Nijolė Zavistauskienė pasakojo, kad jos dukra lemtingą vakarą su draugu išėjo į parduotuvę nusipirkti cigarečių. 

Grįžtant namo, prie poros sustojo automobilis, iš kurio iššoko trys vyrai. Jie sumušė moters draugą, o ją pačią jėga įsisodino į automobilį.  

Paskelbus teismo nuosprendį, Ž. Cibulskas ir R. Jankauskas buvo suimti teismo salėje. Pareigūnams juos išvedant iš salės, T. Plečkaitis jiems pareiškė: „Ruoškitės, jūsų jau laukia“.