T. Plečkaitis kaltinamas tuo, kad praėjusių metų birželį Kalvarijos savivaldybėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, važiuojančiame automobilyje seksualiai prievartavo, o vėliau, siekdamas nuslėpti šį nusikaltimą, nužudė merginą. Siekiant pareigūnams jį sulaikyti, jis grasino šiems peiliu.

Kartu su T. Plečkaičiu prieš teismą stojo Žydrūnas Cibulskas ir Rolandas Jankauskas.

Ž. Cibulskis vairavo automobilį, kuriame buvo iššžaginta moteris. Be to, prieš pagrobiant auką jis pervažiavo moters draugo dviratį.

Ž. Cibulskas kartu su R. Jankausku taip pat kaltinami tuo, kad sugriebė merginą ir jėga nutempė į automobilį, taip atėmė jai laisvę. Supratę, kad T. Plečkaitis merginą nužudė, nepranešė pareigūnams apie įvykdytą nusikaltimą ir iš įvykio vietos pasišalino.

R. Jankauskas dar kaltinamas tuo, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, viešoje vietoje, sudavė asmeniui smūgį, kuriuo sukėlė fizinį skausmą ir sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Pirmadienį bylos iš esmės nagrinėti pradėti nepavyko, nes į posėdį neatvyko Ž. Cibulsko advokatas. Kaltinamasis pareiškė, kad neturi pinigų advokatui samdytis ir paprašė skirti valstybės gynėją. Ž. Cibulskas ir R. Jankauskas šiuo metu yra laisvėje, T. Plečkaitis – suimtas.

Pagrobė gatvėje

Kaip pasakojo nužudytosios 32 metų N. L. mama Nijolė Zavistauskienė, jos dukra lemtingą vakarą su draugu išėjo į parduotuvę nusipirkti cigarečių. Grįžtant namo, prie poros sustojo automobilis, iš kurio iššoko trys vyrai.

Vyrai sumušė moters draugą, o ją pačią jėga įsisodino į automobilį. Mašinoje ji buvo išprievartauta, o nuvežus į netoliese esantį karjerą – nužudyta.