Nužudyta lietuvė ir negyvas jos draugas buvo rasti moters namuose Verdinge, Anglijoje, praeitų metų balandžio 13 dieną. Koronerė Joanne Andrews pateikė išvadą, jog moteris buvo nužudyta, o vyras nusižudė pats.

Vakarų Sasekso teismui pateikta išvada, jog 35 metų lietuvė pasmaugta, o jos žudikas pasikorė. Tuo metu nužudytosios vyras G. K. su vaikais (devynerių ir 12 metų) buvo išvykęs atostogų.

Paaiškėjo, jog lietuvių pora su 43 metų A. Chernoffu susipažino 2004 metais. Po skyrybų su žmona jis apsigyveno lietuvių poros namuose. Tuo metu G. K. aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę dėl narkotikų kontrabandos.

Teismui žmonos netekęs lietuvis sakė: „Mes kartu buvome labai laimingi. Mūsų santykiai buvo puikūs. Ji buvo labai gera ir rūpestinga moteris, puiki žmona. Maryna visada buvo mano pusėje, kalėjime mane lankė kiekvieną savaitę“.

A.Chernoffo elgesys vis blogėjo, teigiama, kad vyras turėjo psichologinių problemų, tapo priklausomas nuo alkoholio. Jis ir toliau gyveno su lietuvių šeima. Kai iš kalėjimo grįžo G. K, šeimos draugas tapo dar agresyvesnis, M. Kavaliauskei pradėjo siuntinėti grasinančias žinutes, ateidavo į jos darbą ir grasindavo. Nepaisydama grasinimų, ji išleido sutuoktinį su vaikais į Lietuvą.

Lavonai aptikti, kai M. Kavaliauskė nepasirodė oro uosto pasitikti grįžusios šeimos.

Detektyvas Dawnas Robertsonas teismui sakė, jog nėra „rimtų įrodymų“, jog pora buvo meilužiai, tačiau akivaizdu, jog žudikas aukos buvo tiesiog apsėstas. Ekspertai padarė išvadą, jog auka buvo pasmaugta, o jos žudiko organizme aptiko alkoholio ir kokaino.