Laivo, kuris pažymėtas numeriu 1032, savininkės - bendrovės "Senoji Baltija" - direktorius Mindaugas Rimeikis BNS teigė, kad nelaimė įvyko, kai laivo šešių narių įgula, iškrovusi apie 18 tonų sužvejoto brėtlingio, išplaukė iš Švedijos uosto ir pasuko Klaipėdos link.

Maždaug po 40 minučių laivo įgula šalia plaukusiam kitam lietuvių laivui pranešė apie nelaimę. Medikai laivo mechanikui 58-erių Rimantui Karaliukui bei tralų meistrui 61-erių Jurijui Nikitinui jau niekuo nebegalėjo padėti. Mirusiųjų kūnai perduoti švedų teismo medicinos ekspertams.

Du įgulos nariai, žuvies apdorotojas Viktoras Mikalčiukas ir laivo kapitonas Remigijus Steponavičius buvo nugabenti į Karslkronos miesto ligoninę, vėliau iš jos paleisti.

Nenukentėję dar du jūreiviai šiuo metu apgyvendinti viešbutyje, kapitonas apklausiamas policijoje, o žuvies apdorotoją priglaudė kitas lietuvių žvejybinis laivas.

Pasak M.Rimeikio, laivas, kuriame įvyko nelaimė, buvo grąžintas į krantinę, šiuo metu jame darbuojasi Švedijos policijos tyrėjai.

Tuo tarpu vienas didžiausių vakarinių Švedijos dienraščių "Expressen" trečiadienį rašo, kad Lietuvos jūrininkai žuvo apsinuodiję dujomis, kurios susidarė pūvant triumuose gabentai kilkei.

Žvejybos bendrovei "Senoji Baltija" priklausantis laivas buvo išnuomotas kitai bendrovei "Sedija".