Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį išnagrinėjo 38 metų V. Langui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio.

Teisėja Nijolė Žimkienė paskelbė, kad vieną šiurkščiausių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą, kai buvo sukelta grėsmė aplinkinių gyvybėms, padaręs dvasininkas negalės 2 metus vairuoti transporto priemonių.

Be to, teismas nutarė, kad kunigas į valstybės biudžetą privalės sumokėti 2 tūkst. litų baudą – ją dvasininkui leista sumokėti per 10 mėnesių, nes po įkliuvimo pareigūnams apsvaigus nuo alkoholio Lietuvos kariuomenės ordinariatas atsisakė kunigo paslaugų.

Nemalonumai V. Langą užgriuvo liepos 19-ąją, kai apie 16.20 val., Vilniuje, Šėšuolių ir Justiniškių gatvių sankryžoje kunigo vairuojamą automobilį BMW sustabdė kelių policininkai.

Pareigūnams dvasininkas įkliuvo per surengtą reidą – V. Lango vairuojamame automobilyje taip pat sėdėjo moteris ir vaikas.

Kunigas policininkams neneigė, kad yra išgėręs, tačiau esą labai nustebo, kai alkoholio matuoklis parodė 2,12 prom. alkoholio.

„Bet aš gerai jaučiuosi, aš tik vakar alaus gėriau, na, dar porą skardinių sidro šiandien prie ežero su draugais“, – pareigūnams aiškino jis.

Savo paaiškinime, skirtame teismui, V. Langas teisinosi, kad neketino vairuoti neblaivus.

„Su draugais buvome prie ežero, jaučiausi labai gerai, mano nuotaika buvo gera, todėl išgėriau sidro – tiksliai nežinau kiek, bet tikrai nedaug, mažiau nei litrą, – rašė jis. – Paskui staiga pradėjo lyti, todėl neplanuotai išvažiavau namo, bet sulaikė policija. Man labai gaila, kad taip pasielgiau ir visų dėl to atsiprašau“.

Iš karto po šio incidento kunigas buvo nušalintas nuo vairavimo, o netrukus ir neteko darbo.