„Nusikalstama veika nukentėjusiajai paliko sunkius, skaudžius, tęstinius, ir, gal būt, nepašalinamus pėdsakus visam gyvenimui – dvasines kančias ir pergyvenimus, kasdienį taikstymąsi su savo emociniu sužalojimu“, – išnagrinėjęs baudžiamąją bylą konstatavo teismas.

Nepilnametės merginos išniekinimo byla buvo nagrinėjama neviešuose posėdžiuose – taip buvo siekiama apginti ne tik nukentėjusiosios interesus, bet ir kaltinamuosius – du iš trijų atsakomybėn patrauktų vaikinų buvo nepilnamečiai.

Teismas konstatavo, kad iškrypėliai savo aukai privalės sumokėti 20 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą, be to, daugiau kaip 2,2 tūkst. Lt jiems teks sumokėti Valstybinei ligonių kasai už nukentėjusiosios gydymą.

Kadangi vienas jaunųjų nusikaltėlių oficialiai gyveno Veliučionių socializacijos centre, ieškinį turės atlyginti ši švietimo įstaiga.

Už išžaginimą, fizinio skausmo sukėlimą, nežymų sveikatos sutrikdymą du jaunuoliai buvo nuteisti po 3 metų 6 mėnesių, o vienas – 4 metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad nuo alkoholio apsvaigusi trijulė dar 2012-ųjų kovo 1-osios vakarą nepilnametę apsvaiginę alumi nusiviliojo į Kauno pakraštyje esančius sodus. Čia vaikinai išlaužė vieno sodo namelio langą ir visi kartu įsibrovė į vidų.

Čia ir prasidėjo egzekucija – vaikinai pareikalavo, kad mergina su jais visais pasimylėtų. Kai ši atsisakė, jaunuoliai ėmė grasinti – aiškino, jog tada visi vienu metu ją išžagins. Po to, kai du vaikinai merginai bandė nurengti drabužius, vienas jų besipriešinančią merginą grasino padegti. Kad atrodytų įtikinamiau, jis padegė nepilnametės striukę ir kelnes.

Kai mergina buvo išžaginta, iškrypėliai nė neketino baigti savo „linksmybių“: kerštaudami, kad mergina priešinosi lytiniams santykiams, jaunuoliai nusprendė iš savo aukos pasityčioti. Nukentėjusioji vėliau pareigūnams pasakos, kad jai ant galvos buvo pilamas vieno vaikinų šlapimas, o paskui – ir įvairūs sodo namelyje rasti skysčiai, milteliai ir košės.

Galop nepilnametę iškrypėliai susuko į namelyje rastą maisto vyniojimo plėvelę.

Apsiverkusią ir iš baimės krūpčiojančią merginą jaunuoliai paliko gulėti sodo namelyje, o ryte vėl tęsė egzekuciją – į ją mėtė žvakes, indus, įvairius kitus daiktus, vėl pylė alkoholinius gėrimus ant galvos... Jie liovėsi tik tuomet, kai vienas vaikinų į merginą metė staliuką – juo nepilnametei buvo sužalota galva ir koja.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti iškrypėliai teisme liejo ašaras: teisinosi, kad nusikaltimus padarė dėl girtumo ir įrodinėjo, jog dėl savo elgesio nuoširdžiai gailisi.