Apie tai savo feisbuko paskyroje paskelbė pats nukentėjusysis Fabianas. Anglų kalba išdėstytame pranešime jis stebėjosi niekada nepatyręs tokio išpuolio, nors šalyje gyvena jau penkerius metus, ir sakė po išpuolio besijaučiantis nesaugiu.

Esąs tikras, kad užpuolikai jo laukė

Fabianas savo feisbuke rašo, kad ketvirtadienį, 9 val., laukė autobuso Petro Vileišio stotelėje, esančioje Antakalnio gatvėje. Ten jis buvo užpultas dviejų 20–25 metų jaunuolių, kurie smogė jam į veidą, kaip pats rašo, 5–6 kartus ir šaukė „Lietuva lietuviams!“

„Aš buvau visiškai šokiruotas ir iškart paskambinau policijai. Pareigūnai atvyko, uždavė man kelis klausimus ir pasakė negalintys padėti. Aš apėjau teritoriją, apsilankiau aplink esančiuose pastatuose, tačiau jie vaizdo kamerų, kurios būtų nukreiptos į autobusų stotelę, deja, neturėjo“, – feisbuko paskyroje rašo Fabianas.

Vaikinas įsitikinęs: užpuolikai autobusų stotelėje laukė specialiai jo, mat vaikinas toje stotelėje, tuo pačiu metu, lankosi bemaž kasdien.

„Lietuvoje gyvenu penkerius metus ir niekada nebuvau patyręs panašių incidentų. Šiuo metu esu šokiruotas ir, deja, nesijaučiu saugus“, – rašo Fabianas.

Įvykis užregistruotas, bet tyrimo kol kas nebus

Pasak Vilniaus policijos atstovo Pauliaus Radvilavičiaus, pranešimas apie išpuolį užregistruotas 9.08 val.

Užsienietį užpuolė du vaikinai, kurių požymiai: džinsinės kelnės, akiniai nuo saulės, vienas buvo apsirengęs mėlynu džemperiu, kitas – juodu.

Pasak pašnekovo, pranešėjas paaiškino, kad, jam stovint stotelėje, priėjo du vaikinai, kurių vienas smogė į veido sritį. Nors smūgio vietoje buvo matyti paraudimas, užsienietis medikų pagalbos atsisakė.

„Pareigūnai patikrino apylinkes, tačiau įtariamųjų nerado“, – patikino P. Radvilavičius.

Anot sostinės policijos atstovo, tolimesnis tyrimas būtų vykdomas tik tokiu atveju, jeigu nukentėjęs asmuo parašytų pareiškimą, tačiau tą padaryti jis atsisakė.

Tiesa, jis dar turi laiko apsigalvoti: parašyti pareiškimą jis gali atvykęs į policijos komisariatą.