Vilniaus antro policijos komisariato tyrėjai apsilankė Gariūnų verslo parke. Buvo nuspręsta vykdyti planinį prekybos vietos patikrinimą.

Netikėto policijos vizito sulaukęs vyriškis buvo nemaloniai nustebintas. Pasirodo, kad jis turėjo ką slėpti.

Iš pradžių buvo išsiaiškinta, kad 33 metų vyras užsiiminėjo įvairiausių daiktų (kompiuterių, vaizdo kamerų bei ginklų) prekyba neturėdamas verslo liudijimo.

Vėliau vyriškis vis labiau klimpo į bėdas.

Jis, oficialiai vykdomos patikros metu, teigė, kad nieko draudžiamo neturi ir pareigūnai tikrai nieko nesuras. Visgi pilietis melavo. Buvo rasta: 10 pistoletų, 5 lankai, 5 dujų balionėliai, jie visi priskiriami D kategorijos ginklams. Taip pat buvo rasta daugybė įvairaus kalibro šovinių, skirtų šaudyti iš D kategorijos ginklų.

Pasak piliečio, jis internete tikrino informaciją ir pamatė, kad jo įsigyti daiktai (neatskleidė, kur juos pirko) nereikalauja jokių dokumentų tam, kad galėtų juos parduoti. Dėl to vyriškis labai klydo.

Dar labiau prekeivis išsigando tada, kai tyrėjai surado gudriai paslėptas kontrabandines cigaretes su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Juodame plastikiniame maiše buvo 50 pakelių cigarečių.

Pardavėjas vos nepadarė dar vienos klaidos, nusprendė pabandyti „susitarti“. Pareigūnui siūlė pasiimti cigaretes ir apsimesti, kad nieko nerado. Visgi jo noras siūlyti kyšį greitai dingo, nes pamatė, kad gali būti tik dar blogiau.

Už prekybą be verslo liudijimo vyriškiui gresia baudą nuo 300 iki 850 eurų. Už kontrabandines cigaretes – bauda nuo 30 iki 150 eurų. Taip pat dėl D kategorijos ginklų pradėtas ikiteisminis tyrimas ir už tai jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)