Lapkričio mėnesį Trečiojo sektoriaus pareigūnams atlikus netikėtą įeinančių į įstaigą pareigūnų ir darbuotojų patikrinimą, tarp asmeninių minėto pareigūno daiktų cigarečių pakelyje rasta SIM kortelė, o prie raktų – prisegta USB laikmena, praneša Klaėjimų departamentas.

Dėl šio įvykio pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 226 str. 1 d. „Neteisėtas daiktų ir reikmenų įnešimas, perdavimas ar bandymas juos perduoti laisvės atėmimo vietose, sulaikytųjų sulaikymo vietose laikomiems asmenims arba neteisėtas daiktų ir reikmenų gavimas iš šių asmenų“ baigta šių metų sausio 28 dieną Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų teisėjui priėmus nutarimą.

Įstaigai sulaukus įsigaliojusio teismo akto šią savaitę Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai baigė tarnybinį tyrimą dėl Trečiojo sektoriaus jaunesniojo specialisto S. L. padaryto tarnybinio nusižengimo ir konstatavo, jog jaunesnysis pareigūnas S. L. padarė tarnybinį nusižengimą, t. y. savo veiksmais pažemino pareigūno vardą. Nuo kovo 12 d. Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos jaunesnysis specialistas S. L. atleistas iš tarnybos dėl pareigūno vardo pažeminimo.

Bausmių vykdymo sistemos darbuotojams keliami aukšti elgesio standartai, todėl į kiekvieną atvejį dėl netinkamo pareigų atlikimo ar kito darbo drausmės pažeidimo reaguojama principingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)