Ikiteisminio tyrimo duomenimis,vyras atliekantis bausmę Pravieniškių pataisos namuose, narkotines medžiagas, impregnuotas popieriaus lapeliuose, nusiuntė motinai. Sūnus jai nurodė paslėpti narkotikus voke ir išsiųsti Marijampolės pataisos namuose kalinčiam broliui. Broliai nuolat bendravo mobiliuoju telefonu.

Teismui perduotoje byloje, kalinių motina kaltinama ir dėl narkotikų siuntimo į Pravieniškių pataisos namus.

Įtariama, kad moteris paketą su amfetaminu įsiuvo į drabužius ir išsiuntė į pataisos namus. Motina nurodė išgalvotus siuntėjo duomenis.

Marijampolėje kaliničiam sūnui pateikti kaltinimai dėl pasikėsinimo neteisėtai disponuoti narkotinėmis medžiagomis. Jis laukė brolio siunčiamų psichotropinių medžiagų, bet laišką su impregnuotais kvaišlais rado ir paėmė pataisos namų pareigūnai.

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, kad šioje byloje yra ir ketvirtas kaltinamasis. Jis atlieka bausmę Pravieniškėse. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kalinys įsigijo amfetamino ir per nieko neįtariančius asmenis narkotikus perdavė kitam nuteistajam.

Per kratas įtariamojo namuose pareigūnai rado kanapių.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti įstatrymai numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją