• Įkliuvo vidury dienos

    Lietuvos generalinė prokuratūra parengė jo ekstradicijos dokumentus ir išvertė į ispanų kalbą. Generalinė prokuratūra jau anksčiau yra pateikusi prašymą areštuoti jo turtą Ispanijoje.

    Manoma, kad šiandien arba rytoj ekstradicijos dokumentai bus perduoti Užsienio reikalų ministerijai ir diplomatiniais kanalais artimiausiu metu pasieks Ispaniją.

    Kaip įprasta tokiais atvejais, dokumentai pasieks Ispanijos užsienio reikalų ministeriją, po to bus perduoti šios šalies teisėsaugos institucijoms.

    Tuomet, bendradarbiaujant su Lietuvos teisėsaugos atstovais, bus sprendžiama, kada ir kokiu būdu A.Lazauską išduoti mūsų šaliai.

    Įkliuvo vidury dienos

    A.Lazauskas nuo šalies teisėsaugos slapstėsi daugiau nei ketverius metus. Jis buvo sulaikytas kovo 13 dienos vidudienį savo prabangiame name.

    A.Lazauskas - vienas tragedijos, įvykusios 1996 metų Kūčių vakarą Panevėžio "Svainijos" parduotuvėje, kaltininkų.

    "Lazeris" su kitais Panevėžio nusikaltėlių grupuočių nariais reketavo "Svainijos" savininką Rimą Okuličių.

    Verslininkas nušovė jį reketavusius V.Tuzovą, M.Kalvelį, K.Barbaraušą ir D.Augustinavičių, dar keturis, tarp jų - A.Lazauską, sužeidė.

    A.Lazauskas buvo sulaikytas Ispanijos Almerijos provincijos nedideliame Agvadulsės miestelyje. Panevėžio nusikaltėlių autoritetas turėjo suklastotą Lietuvos piliečio pasą ir čia buvo įsigijęs brangų namą, darė ramiai gyvenančio asmens įspūdį.

    Lietuvos Interpolo nacionalinis biuras bėglio pėdomis sekė ne vienerius metus. A.Lazauskas buvo sulaikytas bendromis Lietuvos ir Ispanijos teisėsaugos pareigūnų pastangomis.

    Ne vienas Ispanijoje uždarbiavęs ir grįžęs namo lietuvis teigė matęs A.Lazauską. Įtariama, kad šioje šalyje gali slapstytis ir kiti pasprukę kruvinų "Svainijos" įvykių dalyviai - Vidmantas Kirklys ir Virgis Ramanauskas.