Todėl pareigūnai kreipiasi į Anglijoje gyvenančius emigrantus – jeigu žinote A. Burakovskio buvimo vietą ar galite suteikti bet kokios informacijos apie šį teisėsaugai ilgą laiką nepasiekiamą vyrą, praneškite policijai. Tai galima padaryti ne tik bendruoju pagalbos telefonu, bet ir pateikiant informaciją internetu.

Praėjusią savaitę A. Burakovskio sulaikymui Kauno apygardos teismo teisėjas Albinas Antanaitis išdavė Europos arešto orderį – policija pateikė duomenų, jog dėl nužudymo dar 2005 m. nuteistas, bet prieš pat nuosprendžio paskelbimą pasislėpęs kaunietis gyvena D. Britanijoje.

A. Burakovskio paiešką policija buvo paskelbusi dar 2005 m. kovo 10 d. Iki šiol pareigūnai neturėjo žinių apie jo buvimo vietą, tačiau buvo įsitikinę, kad vyras tikrai gyvena ne Lietuvoje.

Šiuo metu A. Burakovskiui – 34 metai, o paskutinės nuotraukos, kuriomis disponuoja pareigūnai, yra darytos tuomet, kai vaikinas sulaukė pilnametystės ir dar nesislapstė.

„Žinoma, jis bus pasikeitęs – galbūt turės ir kitokią šukuoseną, gali būti pasikeitęs ir jo kūno sudėjimas, tačiau iš bendrų bruožų jį vis tiek galima atpažinti“, – sako Kauno kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pirmojo skyriaus viršininkas Jonas Akelis.

Pareigūnas neslepia, kad policija turi žinių, jog A. Burakovskis slapstosi D. Britanijoje, tačiau gali būti, jog su svetimais suklastotais dokumentais, nes Lietuvoje išduotų asmens tapatybės dokumentų galiojimas jau yra pasibaigęs.

„Jis žino, kad yra nuteistas, bet slapstosi ir bando išvengti bausmės“, – sakė J. Akelis.

A. Burakovskis yra nuteistas dešimties metų laisvės atėmimo bausme, ją atliekant pataisos namuose. Teismas yra nustatęs, kad dar 2001 m. birželio 16 d. naktį A. Burakovskis peiliu nužudė kaunietį Rolandą Gribauską, kuris nuo užpuolikų bandė apginti gatvėje užpultą jauną merginą.

Bylos duomenimis nustatyta, kad tą vakarą Kaune buvo švenčiamos išleistuvės – dvyliktą klasę pabaigę A. Burakovskis su draugu Kęstu Tepeliu iš pradžių linksminosi Daktarų nusikalstamo susivienijimo pamėgtame restorane „Villula“, o vėliau patraukė prie Varnių g. esančio visą parą dirbusio kiosko. Čia jie pamatė merginą, kurią K. Tepelys užpuolė – ant žemės parkritusi auka apsimetė praradusi sąmonę.

Šį įvykį atsitiktinai matęs merginos kaimynas R. Gribauskas puolė nukentėjusiąjai į pagalbą, tačiau pats buvo nužudytas – 35 metų dviejų vaikų tėvui buvo suduotas mirtinas dūris peiliu į krūtinę.

A. Burakovskis teisme nepripažino kaltės, tačiau ją pavyko įrodyti. Tuo metu jo draugas K. Tepelys buvo nuteistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir plėšimo.