„Ekskomisarų“ reagavimo grupė prie parduotuvės atvažiavo greičiau, nei per dvi minutes. Apsaugos darbuotojai pamatė išdaužtą įėjimo durų stiklo paketą, matėsi patekimo į vidų požymiai. Tuo pat metu buvo pastebėtas gyvenamųjų namų kiemų link einantis vyras, nešinas pakuote alaus skardinių.

Maždaug 50-60 metų vyriškis buvo sulaikytas. Atvykę apvogtos bendrovės atsakingi asmenys patvirtino, kad 24 alaus skardinės yra pavogtos iš jų parduotuvės. Sulaikytas pilietis perduotas Alytaus policijai.

Paaiškėjo, kad prieš tai tas pats Alytaus rajono gyventojas jau buvo sulaikytas ir atvežtas į komisariatą. Vėlų vakarą kaime, kuriame gyvena, vyriškis bandė įsibrauti į parduotuvę, kad pasivogtų alkoholio. Suveikus signalizacijai jį sučiupo kaimo parduotuvę saugančios bendrovės darbuotojai.

Vyras buvo nuvežtas į Alytų, į komisariatą. Tačiau parduotuvės savininkai nerašė pareiškimo dėl bandymo apvogti. Neoficialiais duomenimis, vietos gyventojas ne pirmą kartą laužėsi į tą parduotuvę, tačiau paskui visada atlygindavo žalą, todėl savininkai nusprendė nerašyti pareiškimo.

Nesulaukę pareiškimo pareigūnai sulaikytąjį naktį paleido. O jį vis dar kankino troškulys, todėl įsilaužė į „Eglę“.

Apsaugos darbuotojų žiniomis, šis nuolat įkaušęs vyriškis prieš 20 metų buvo pareigūnas - dirbo policijoje apylinkės inspektoriumi.