Į įvykio vietą išsiųstos Kauno APGV priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Policija pranešė, kad nedelsiant įvestas planas „Skydas“. Evakuojami žmonės. Laukiama antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojų.

Sprendžiamas klausimas dėl lėktuvų nusileidimo. Šiandienos skrydžių grafikas pateikiamas žemiau.

Pranešta, kad užminuotas Kauno oro uostas

Lėktuvams leista nusileisti. Tačiau keleiviai kurį laiką nebus išlaipinami.

Artimiausiu metu iš Kauno oro uosto suplanuoti keli skrydžiai. 11:55 val. turėjo pakilti lėktuvas į Edinburgą, 13:05 val. numatytas skrydis į Londono Lutono oro uostą.

Pranešta, kad užminuotas Kauno oro uostas

Dėl evakuacijos sustojo ir sparčiai vykstantys oro uosto rekonstrukcijos darbai. Nuo liepos 14 d. iki rugpjūčio 18 dienos, kol vyks pagrindiniai Vilniaus oro uosto tako rekonstrukcijos darbai, aviacinė veikla sostinėje nebus vykdoma, o daugelis skrydžių bus nukreipta į Kauną.

Papildyta: susisiekus su Kauno oro uostu patvirtinta, kad žmonės evakuoti. „Policijos pareigūnai gavo pranešimą apie galimai padėtą sprogmenį Kauno oro uosto terminale. Dėl to mes ėmėmės visų atsargumo priemonių tam, kad patikrintumėme, ar informacija – teisinga. Šiuo metu laukiama „Aro“ pareigūnų, kurie apieškos terminalą. Jei bus rastas koks nors įtarimų keliantis daiktas, imsis atitinkamų veiksmų“, – komentavo Lietuvos oro uostų komunikacijos projektų vadovė Agnė Mažeikytė.

12:38 val. atvyko „Aro“ pareigūnai. Jie tikrina oro uosto patalpas ir prieigas.

Pasak Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovės Indrės Baltrušaitienės, po plano „Skydas“ įvedimo, pagal grafiką Kauno oro uoste turėjo nusileisti du lėktuvai. Abu lėktuvai nusileido. Vienas iš Edinburgo nusileido Kaune, kitas iš Londono - Vilniuje. Tačiau neišvyko 2 planuoti skrydžiai iš Kauno oro uosto.

Iš Londono 13.35 val. atvykstantis lėktuvas turėtų nusileisti Kaune. Tačiau keleiviams greičiausia taip pat nebus leista palikti lėktuvo, kol nebus atlikta terminalo apžiūra, kaip ir prieš tai Kaune nusileidusio lėktuvo keleiviams.

„12.38 val. atvyko „Aro“ pareigūnai iš Vilniaus. Patikrinę Kauno oro uosto terminalą pareigūnai 13.30 val. atšaukė planą „Skydas“ ir nustatė, kad gautas pranešimas yra melagingas.

Šis pranešimas sutrikdė du suplanuotus skrydžius: į ir iš Edinburgo bei Londono Lutono oro uostų. „Ryanair“ skrydis iš Edinburgo nutūpė planuotu laiku (11.25 val.), jis buvo pastatytas toliausiai nuo terminalo, keleiviai aprūpinti vandeniu. Turėjęs pakilti 11.55 val. jis iš Kauno oro uosto pakils jau greitai. „Wizzair“ lėktuvas, turėjęs 12.30 val. tūpti iš Londono Lutono oro uosto, įgulos buvo nukreiptas į Vilnių ir jame nutūpė 12.06 val. Skrydis į Londoną šiuo lėktuvu buvo atšauktas ir keleiviai asmeniškai su oro linijomis tarėsi dėl bilietų keitimo arba grąžinimo.“ - informavo I. Baltrušaitienė.