Sutuoktiniai stojo prieš tyrimą atliekantį magistrato teisėją šiauriniame Duė mieste, kai policija kaime, kuriame gyvena pora, dviejuose namuose rado aštuonių kūdikių griaučius.

Moteriai, kuri įpusėjusi penktą dešimtį, pareikšti kaltinimai dėl "tyčinio jaunesnių nei 15-os metų amžiaus nepilnamečių nužudymo". Už tai jai gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Jos vyras buvo paleistas, nepateikus jokių kaltinimų, ketvirtadienį pranešė vietos vyriausiasis prokuroras.

Anksčiau prokuratūros šaltiniai sakė naujienų agentūrai AFP, kad numanomam kūdikių tėvui buvo pateikti kaltinimai, kad jis nepranešė apie vaikų nužudymą ir paslėpė jų lavonus.

Policija su dresuotais šunimis apieškojo du namus Viler o Tertre, esančiame netoli šiaurinio Lilio miesto.

Vietos tarybos atstovas sakė, kad nauji vieno namo savininkai šeštadienį kreipėsi į policiją, kai dirbdami sode aptiko kūdikių kaulų. Anksčiau šis namas priklausė areštuotos moters tėvams. Toje vietoje policija aptiko du kūnus.

Tyrimo metu pareigūnai išsiaiškino, kad už maždaug kilometro nuo tos vietos yra poros namas, kur buvo rasti dar šešių naujagimių palaikai, nurodė tarybos narys.

Teismo šaltinis sakė, kad jog ši byla gali būti kruviniausias vaikžudystės atvejis Prancūzijoje.

Pasak tarybos nario, areštuoti vyras ir moteris buvo gerbiami kaimo bendruomenės. Vyriškis dirbo statybininku, o jo žmona yra slaugė.

Prie namo Viler o Tertre, kur buvo aptikti naujagimių palaikai, budėjo žandarai. Užėjimas į namą buvo užtvertas.

"Vis dar esu ištiktas šoko", - agentūrai AFP sakė buvęs kaimo meras Danielis Collignonas ir pridūrė, kad Viler o Tertras yra labai rami kaimo vietovė.

Žinia apie šiurpų radinį sukrėtė ir sutuoktinių kaimynus, kurie sakė negalintys tuo patikėti.

"Jie normalūs žmonės ir netgi dalyvauja bendruomeniniame gyvenime, - sakė vienas kaimynų. - Tai neįtikėtina".

Kitas kaimynas, įpusėjęs penktą dešimtį, pridūrė: "Jie žavūs, paslaugūs, išauklėti ir mandagūs žmonės".

Pasak jo, sutuoktinių elgesys neleido įtarti, kad jie galėtų padaryti kažką nenormalaus. "Vyras netgi buvo išrinktas į vietos tarybą", - sakė vienas kaimynų.

Į Viler o Tertrą atvykus gausiam žurnalistų desantui, šis sutuoktinių kaimynas, kaip ir keli kiti, pageidavę neskelbti savo pavardžių, tvirtino, kad žiniasklaidai nederėtų iš anksto teisti poros.

Sutuoktiniai turi dvi pilnametes dukras ir jau yra seneliai, sakė kitas vietos gyventojas.

Viena paauglė papasakojo, kad sutuoktinių dukros malonios merginos, o jų motiną apibūdino kaip "paprastą, ramaus būdo moterį, kuri nė musės nenuskriaus".

Pasak kaimynų, sutuoktiniai 700 gyventojų turinčiame Viler o Tertre įsikūrė prieš mažiausiai 15 metų.