Trečiadienio vakarą Daiva Baltrūnienė papasakojo DELFI apie siaubingą savaitgalį, kai ne tik buvo sulaikyta, bet ir apkaltinta bendradarbiavimu, neva ji prisidėjo prie A. Kilkaus nužudymo.

Moteris negalėjo nuslėpti emocijų vien prisiminusi įvykių eigą.

D. Baltrūnienė tą lemtingą dieną, kai buvo uždaryta į areštinę, vyko su vaikais pas anytą. Ji planavo šeštadienį nuvežti vaikus aplankyti kalėdinės Vilniaus eglutės. Tačiau prie anytos namų durų laukiantys pareigūnai sugriovė visus planus.

L. Baltrūno žmona pasakojo, kad grįžus iš parduotuvės ją su vaikais pasitiko du vyriškiai, jie jau laikė atidarytas lifto duris. D. Baltrūnienė galvojo, kad tai tiesiog mandagūs ponai, užleidžiantys jai liftą. Tačiau pakilusi į aukštą, kuriame gyvena anyta, ji pamatė tai, ko nesitikėjo. Keturi policijos pareigūnai laukė jos laiptinėje.

Moteris teigia, kad pareigūnai jai nieko nepaaiškino, neleido atsisveikinti su vaikais, sakė, kad važiuoja tik pasikalbėti, bet viskas buvo kitaip.

Pašnekovė pasakojo, kad pareigūnai uždavinėjo įvairių klausimų apie jos vyrą ir tą lemtingą A. Kilkaus dingimo dieną, tačiau ji nešnekėjo. Moteris pirmiausia norėjo sužinoti, ar tai yra apklausa. Pareigūnai teigė, kad ne ir kad čia atvyko tik pasikalbėti. Kadangi vis atsisakydavo kalbėti, išgirdo, kad bus apkaltinta.

Moters teigimu, ji buvo ištikta šoko, nesuvokė, kas vyksta. Laikas, praleistas areštinėje, jai buvo baisus.

Raudojo areštinėje

D. Baltrūnienė nežinojo, kad jos vyras yra gretimoje kameroje. Ji teigė, kad būdama areštinėje tikrai verkė, verkė net iki vėmimo.

„Kameroje kartu buvo moteris, ji tikrai matė ir girdėjo, kaip verkiau“, – sakė pašnekovė.

Nesuvokiama yra tai, kad garsiai verkiančios moters negirdėjo pareigūnai. Antradienį Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas teigė, kad niekas nesiskundė, o niekas ir negirdėjo.

L. Baltrūno advokatas Saulius Juzokonis pasakojo DELFI, kad sulaikytajam pareigūnai patys pasakė, jog bus atvežta jo žmona ir ją taip pat uždarys į areštinę, o vaikus atims. Toks pareigūnų elgesys, pasak advokato, yra nesuvokiamas.

Liemenę atidavė anyta

Šeštadienį moteris buvo nuvežta susitikti su tyrėja, tuo metu buvo vykdoma tikroji apklausa. D. Baltrūnienė pasakojo, kad nesuprato, kodėl su ja taip buvo elgiamasi. Perskaičiusi kaltinimus ji nesuvokė, kad yra laikoma nužudymo bendrininke.

Ji buvo paklausta apie liemenę – sako, net nesupratusi, kad yra manoma, jog ji ją slėpė. Moteris papasakojo, kad ją atsivežė į Vilnių, nes tikėjo, jog jos vyrą paleis. Moteris tiesiog norėjo pasitikti savo vyrą su liemene, baikeriams jos yra labai svarbios.

D. Baltrūnienė tyrėjai pati pasakė, kad liemenė yra pas anytą ir tiksliai nurodė, kur padėta. Pašnekovė nesuvokė, kodėl buvo sukeltas toks chaosas, juk jei būtų pasakę, kad jos reikia, būtų atidavusi.

Kai pareigūnai sužinojo apie ieškomo įkalčio buvimo vietą, suskubo jo pasiimti. Moters anyta atvykusiems policininkams pati padavė liemenę. Tačiau gavę tai, ko norėjo, moterį vis tiek uždarė atgal į areštinę.

Vyras nekaltas

D. Batrūnienė turi tvirtą poziciją. Ji teigia, kad žino, jog jos vyras nekaltas.

„Mano vyras yra visiškai nekaltas, aš tai žinau“, – tvirtai sakė moteris.

Pašnekovė prisipažino, kad ji laukia vyro kiekvieną dieną. Ir tiki, kad jį greit paleis.

Neleidžia susitikti su vaikais

L. Baltrūno žmonai skaudžiausia ne pačiai nematyti vyro, o tai, kad susitikti draudžiama vaikams. Moteris teigia, kad ji gyvena tik dėl jų, o vaikai yra pasiilgę savo tėvo.

DELFI primena, kad mįslingai dingusio A. Kilkaus policijos pareigūnai ieško jau nuo spalio 15 d.

Netikėtai pakrypus bylos eigai ją perėmė Vilniaus apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba, ji paskelbė, kad tyčiniu nužudymu yra įtariamas baikerių klubo „Vorai“ prezidentas Laurynas Baltrūnas.

Po dviejų mėnesių sulaikytojo tylos pareigūnai ėmėsi iniciatyvos, surado L. Baltrūno liemenę ir kitus neįvardytus daiktus. Jų slėpimu buvo apkaltinta vyro sutuoktinė Daiva Baltrūnienė. Ji buvo sulaikyta praėjusio penktadienio vakarą, tą patį savaitgalį moteris paleista iš areštinės.

Įtariamųjų advokatai DELFI buvo pranešę, kad L. Baltrūnas girdėjo areštinėje savo žmonos verksmą, tačiau Vilniaus apskrities policijos viršininkas tokį dalyką neigia. Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Saulius Gagas teisinosi, kad nebuvo gauta jokių nusiskundimų ir nebuvo girdima jokių verksmų. Pareigūnas mano, kad tai – advokatų gynybos taktika.

Taip pat kaltinimai buvo pareikšti ir dar vienam žmogui – Dariui Matusevičiui. Jis daugybę metų palaikė itin draugiškus ryšius su pagrindiniu įtariamuoju L. Baltrūnu.

D. Matusevičius, kaip ir L. Baltrūnas, priklauso baikerių klubui „Vorai“ ir taip pat gyvena Trakų rajone.

Per apklausas jis pareigūnams prisipažino, esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.

Policija informavo, kad šioje byloje įtarimai pareikšti jau 4 asmenims.