Į vieną Mažeikių rajono kaimą smurtaujančio vyro tramdyti atvykę du policijos patruliai pateko į tikrą širšių lizdą: pareigūnų reikalavimams nepaklusęs vyras ėmė juos keikti, išvadino įvairiais necenzūriniais žodžiais, o galop grumtynių metu vieną jų įstūmė į išmatų kibirą.

Šį reginį matė ir sugyventinio smurtą kentėjusi moteris – vietoj to, kad ji savo mylimąjį sutramdytų, moteris taip pat puolė patrulius.

Toks pareigūnų negerbimas sutuoktiniams kainavo po teistumą – kartą jau dėl vagystės ir sukčiavimo teista 32 metų Ingrida Kontrimaitė bei jos 36 metų sugyventinis Marius Lukošius buvo pripažinti kaltais dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams. Už tai jiems nurodyta du mėnesius nemokamai išdirbti po 20 val. viešųjų darbų visuomenės labui.

Incidentas įvyko, kai policijos patruliai atvyko į Plinkšių kaimą – I. Kontrimaitės motina telefonu pranešė, kad M. Lukošius smurtauja prieš savo sugyventinę.

Pareigūnus prie namų pasitikusi moteris nurodė, kur gyvena dukra su sugyventiniu.

„Į duris beldėme gal penkias minutes, kol galiausiai I. Kontrimaitė jas atidarė – moteris neigė, kad sugyventinis smurtavo, – sakė vienas policininkų. – Smurto faktą neigė ir lovoje gulėjęs M. Lukošius – matėsi, kad jis yra akivaizdžiai neblaivus. Paprašėme eiti viską išsiaiškinti, tačiau jis nesikėlė“.

Pareigūnas teigė, kad tada buvo nuspręsta dar kartą apklausti I. Kontrimaitės motiną, bet ši vėl pakartojo, kad matė, kaip buvo mušama dukra.

„Ji sakė, kad matė, kaip sugyventinis dukrai trenkė kumščiu į veidą, tai patvirtino ir I. Kontrimaitė, kuri sakė, jog bijo tai pasakyti prie sugyventinio, nes šis ją vėl gali sumušti – kadangi tai buvo smurtas artimoje aplinkoje, paprašėme M. Lukošių apsirengti ir vykti į policijos komisariatą aplinkybių išsiaiškinimui“, – sakė patrulis.

Toks pareigūnų reikalavimas tik supykdė vyrą – jis ėmė šaukti, kad šie nieko neįrodys, o jis pats niekur nevažiuos. O tada ir prasidėjo – vyras pareigūnus ėmė siųsti kuo toliau, išvadino „mentais“, „čiulpiais“.

„Minkite iš čia greičiau“, – šaukė vyras.

Policininkai aiškino, kad nutarė nesitaikstyti su tokiais įžeidinėjimais ir pagrasino, jog panaudos specialiąsias priemones, jeigu šis ir toliau nevykdys jų reikalavimų.

„M. Lukošius visai nereagavo ir toliau mus įžeidinėjo, vadindamas „pyderais“ ir panašiais įžeidžiančiais žodžiais“, – pareigūnas sakė norėjęs vyrui uždėti antrankius, tačiau šis pasipriešino ir nuplėšė antpetį.

„Tada mano kolega išsitraukė elektros impulsinį prietaisą ir M. Lukošių įspėjo, kad jį panaudos, jeigu šis nesiliaus, bet vyras ir į tai nereagavo, todėl teko jį panaudoti“, – sakė pareigūnas.

Anot jo, iki tol šalia stovėjusi ir iš šono įvykius stebėjusi I. Kontrimaitė nutarė ginti savo sugyventinį: „Ji pribėgusi M. Lukošių abiem rankom apsikabino per liemenį, taip dar labiau apsunkindama jo sulaikymą, todėl mano kolega griebė moterį traukti, o aš – sulaikyti M. Lukošių. Galiausiai kolegai pavyko, o aš griuvau – įgriuvau į išmatų kibirą“.

Tačiau net ir tokioje situacijoje policininkas nepasimetė – toliau bandė uždėti antrankius, nors M. Lukošius nagais puolė draskyti veidą.

„Sutramdęs I. Kontrimaitę mano kolega prieš M. Lukošių kelis kartus panaudojo elektrošoką, o aš papurškiau į veidą ašarinių dujų – tik tada jis aprimo ir galėjome uždėti antrankius“, – patrulio teigimu, į komisariatą atvežtam M. Lukošiui buvo nustatytas 2,30 promilės girtumas.

Tuo metu jo sugyventinė girtumą atsisakė tikrintis – ji taip pat buvo surakinta antrankiais ir atvežta į policiją.

Išsiblaivę sugyventiniai gailėjosi dėl savo poelgio – I. Kontrimaitė sakė, kad puolė ginti mylimojo, nes nenorėjo, jog šį išvežtų į komisariatą.

Tuo metu M. Lukošius sakė, kad tą vakarą sugyventinės nemušė, o tik su ja susipyko – esą išgėręs alaus telefonu kalbėjosi su broliu, kai I. Kontrimaitė atėmė telefoną. „Nėra reikalo kalbėti“, – sugyventinės žodžius citavo vyras.

Vyras teigė, kad atvykus pareigūnams nenorėjo važiuoti į komisariatą, nes jautėsi nieko nepadaręs.

„Vengdamas sulaikymo pastūmiau vieną iš policininkų, dėl ko šis įgriuvo į kibirą su išmatomis“, – sakė M. Lukošius.