Patrulis spėjo išsitraukti savo ginklą. Kurį laiką jie pastovėjo atkreipę pistoletus vienas į kitą.

Vyras vienu metu buvo padėjęs ginklą ant spintelės, tuomet pareigūnas ištraukė raktus iš spynos. Buto šeimininkas vėl griebėsi ginklo. Pareigūnas užtrenkė duris, o vėliau jas užrakino. Vyras vis bandė išsiveržti į laiptinę, tačiau policininkai neleido.

Pareigūnai išsikvietė pagalbą. Per keletą minučių prie Visorių g. 6 namo sulėkė dar keletas ekipažų. Apie 00.15 val. vyras išėjo į balkoną ir šovė į policininkų pusę. Apie 1 val. atvyko greitoji medicinos pagalba ir „Aro“ kovotojai.

Pareigūnai sulaukė profesionalių derybininkų.

Pirminiais duomenimis, šiame bute nėra oficialiai registruotų ginklų. Iš pažiūros, ginklas panašus į „Makarov“ sistemos pistoletą.

1.30 val. paaiškėjo, kad vyro vardas – Dainius. Jis „Aro“ derybininkui pasakė, kad yra išgėręs 0,7 l, spėjama, stipraus alkoholio. Vyrą derybininkai įkalbinėjo be ginklo važiuoti į komisariatą. Jis siūlė, kad jam tiesiog būtų skiriama bauda. Tuo metu „Aro“ kovotojai rengėsi pastato šturmui.

Rinktinės „Aras“ derybininkui-psichologui vyras tvirtino, kad pasigėrė dėl moters.

1.35 val. „Aro“ kovotojai su neperšaunamu skydu įėjo į laiptinę. Kažkur netoliese pozicijas yra užėmęs „Aro“ snaiperis.

2.20 val. vyras sutiko pasiduoti. „Aro“ kovotojai pateko į buto vidų.

2.30 val. policija antrankiais surakintą vyrą išvežė į komisariatą. Pareigūnų į automobilį vedamas vyras jau gailėjosi šitaip pasielgęs.

8.30 val. Vilniaus 6 policijos komisariato viršininkas R. Bleizgys antradienį ryte sakė, jog sulaikytasis, kurį derybininkai naktį vadino Dainiumi (derybų metų įtariamasis pamelavo savo vardą ir amžių - sakė esąs 35 metų), iš tikrųjų yra Igoris Kuzminskis (gim. 1981 m.). Paaiškėjo, jog keletą valandų jis šokdino policininkus grasindamas dujiniu ginklu.

Atvežus į komisariatą jam buvo nustatytas 2,22 promilės girtumas. Pasak R. Bleizgio, I. Kuzminskis laikinai sulaikytas, laikinojo sulaikymo patalpoje elgiasi labai ramiai. Pareigūnų teigimu, tai „labai normalus“ žmogus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijai panaudojant arba grasinant tuoj pat panaudoti smurtą. Už tokį nusikaltimą numatyta bausmė - viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.