Ketvirtadienį policija Delfi informavo, kad Vilniaus patruliu rinktinės pareigūnas Arnoldas Vainovas, kuris įtariamas kyšininkavimu, nebus suimtas, į teismą nebus kreiptasi. Vis dėlto vakar (ketvirtadieni) per pietus Vilniaus miesto apylinkės teisme pareigūnas išgirdo, kad yra suimamas mėnesiui.

Penktadienį į Vilniaus miesto apylinkės teismą apie 11 val. konvojus atvežė advokatą Arturą Jušinskį, kuris, įtariama, kartu su patruliu (savo svainiu) bandė papirkti Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūną.

Prokuroras teismo prašė advokatą A. Jušinskį suimti 3 mėnesiams, jo prašymas buvo patenkintas iš dalies. Įtariamasis suimtas 2 mėnesiams.

Naujienų portalui tv3.lt advokatas A.Jušinski pasakojo, kad neigia bet kokią nusikalstamą veiką, atmeta įtarimus korupcija. Apie pora metų advokatu dirbantis įtariamasis sako, kad apie kyšį, su kuriuo įkliuvo kitas įtariamasis, jis nieko nežino.

Delfi primena, kad Vilniuje Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnai surengė operaciją, kurios metu sulaikytas sostinės policijos patrulis ir advokatas, įtariami tarpininkavimu perduodant 8 tūkst. eurų kyšį narkotikų byloje.

Ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo labai dideliu kiekiu narkotikų atlieka LKPB. Vilniaus policijos Patrulių rinktinės vyresnysis patrulis (gim. 1990 m.) ėmėsi tarpininkauti – pasiūlė kyšį LKPB pareigūnui už tam tikrą byloje esančią informaciją ir tyrimo įtakojimą.

Buvo sankcionuotas nusikalstamos veikos imitavimo modelis. Vasario 18 d. patrulis po darbo LKPB pareigūnui perdavė 8 tūkst. eurų ir tada buvo sulaikytas. Jis uždarytas į areštinę dviem paroms.

O vasario 19 d. sulaikytas advokatas, įtariamas tais pačiais nusikaltimais, kaip ir patrulis: prekyba poveikiu ir papirkimu. Maksimali bausmė gresianti už šias nusikalstamas veikas siekia iki 7 metų laisvės atėmimo.

Įtariamųjų darbovietėse ir gyvenamosiose vietose atliktos kratos, kurių metu išimta tyrimui reikšminga medžiaga.

Ikiteisminio tyrimo veiksmai tęsiami. Ketvirtadienį patrulis apklaustas teisme. Neoficialiais duomenimis, policininkas ir advokatas yra svainiai.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.