Teismas G. Badauskui buvo gailestingas. Skyrė per pus mažesnę bausmę, nei siūlė prokuroras. G. Badauskas laisvės atėmimo įstaigoje praleis 5 metus. „Galiu pripažinti, kad nuosprendis daugmaž teisingas. Gal teismas atsižvelgė į gynybą, įvertino situaciją ir šiandien paskirta bausmė 5 metai, manau, pakankamai realistiška“, – po nuosprendžio kalbėjo nuteistojo advokatas Raimondas Kazlauskas.

G. Badauskui grėsė 10 metų kalėjimo. Išgirdusi, kad sūnus nelaisvėje praleis 5 metus, ašarą ramiau nusišluostė ir teismo salėje sėdėjusi G. Badausko motina pensininkė Aldona Badauskienė. Moteris tepasakė, kad sūnus gailisi, kad ir jai gaila žuvusios merginos, bet sūnų kalėjime lankys. „Jis man vaikas“, – sakė nuteistojo motina. Ji tikina, kad jos šeima aplankė Kuršėnuose gyvenančius žuvusios pareigūnės tėvus, atsiprašė sūnaus vardu ir perdavė 1000 eurų, nors pinigų jos niekas neprašė.

Tačiau pinigų antstoliai paprašys iš G. Badausko darbdavio – bendrovės ,,Autokaravanas‘‘. Civiliniai ieškiniai priteisti ne pačiam G. Badauskui, o jo darbdaviui. „Civiliniai ieškiniai iš tikrųjų net ne mano ginamajam. Jis nusikalto vairuodamas darbdavio automobilį, tai šiuo atveju ieškinys iš darbdavio“, – sakė advokatas. Priteista beveik dvigubai mažesnė suma neturtinei žalai atlyginti, nei prašyta. Žuvusios pareigūnės tėvams priteista 60 000 eurų. Darbdavys turi teisę bylinėtis dėl to, kad žala būtų priteista iš paties G. Badausko.

G. Badauskas kraupią avariją padarė rugsėjo 4-osios naktį. Sustojęs pailsėti kažkur Kauno rajone, nusprendė išgerti vilkiko kabinoje, o apgirtęs nutarė, kad vilkiką kaip nors parvairuos iki Radviliškio. Ir per visą Lietuvą važiavo. Radviliškyje rėžėsi į patrulės sustabdytą „Ford“ su žmonėmis. Lengvasis automobilis nuslydo į pakelę, o dvidešimtmetė patrulė pateko tiesiai po vilkiko ratais. Vilkdamas merginą G. Badauskas nuvažiavo dar apie kilometrą, kol jį sustabdė viską matę kiti patruliai. Patrulė Ligita Baniulytė žuvo iš karto. G. Badauskui buvo nustatytas 2 promilių girtumas. Jis sulaikytas tą pačią naktį.

Advokatas sako, kad nuosprendžio turbūt neskųs. To kol kas nepageidauja pats G. Badauskas. Jis per advokatą perdavė, kad mano, jog bausmė teisinga.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)