Anksčiau antiteroristinių operacijų rinktinėje „Aras“ tarnavusį vyrą prokuratūra įtaria disponavus dideliu sprogmenų ir šaudmenų bei šaunamųjų ginklų kiekiu.

Vyras policijai priklausančio žirgyno patalpose laikė ir savo žirgą. Netoliese patalpas nuomojančio žirgyno lankytojai piktinosi, kad A. Šmitas kitose nuomai skirtose, tačiau niekam oficialiai neišnuomotose, patalpose lankėsi su pareigūnais ir girtavo. Būtent tose patalpose ir buvo rasti ginklai bei sprogmenys.

Pirminiais skaičiavimais, per policijos operaciją rasta 3,5 tūkst. šaudmenų, kulkosvaidis, 4 granatos ir dar tikslinamas sprogmenų kiekis.

Skundai dėl netinkamo pataptų naudojimo buvo pateikti policijai gerokai anksčiau iki sprogmenų radimo.

A. Šmitas buvo sulaikytas po to, kai pareigūnai ėmė aiškintis, iš kur netoli Raitosios policijos patalpų penktadienį buvo šaudoma ir rastos automatinio šautuvo šovinių tūtelės.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį surengus policijos operaciją, rastas ir ginklas, iš kurio, įtariama, paleisti šūviai.

A. Šmitui jau teko turėti reikalų su teisėsauga, kai buvo tiriamas 2007 m. spalio 14 d. Salininkuose įvykdytas „Maximos“ inkasatorių apiplėšimas. Vyras penkis mėnesius buvo sulaikytas kaip vienas įtariamųjų, bet vėliau byloje jis tapo liudytoju.

Pasak prokuroro Šarūno Astrausko, didžiulio kiekio sprogmenų byloje šiuo metu iš viso yra trys įtariamieji. Be prašomo suimti A. Šmito tyrime įtariami du pareigūnai.

DELFI žiniomis, vienas pareigūnų buvo sulaikytas pirmadienio vakarą. Prokuratūros prašymą suimti išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Ugnius Trumpulis nusprendė, kad nėra pagrindo vyrą laikyti už grotų, tad nusprendė netenkinti prokuroro prašymo dėl suėmimo.

Pagal pareikštus įtarimus, baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo ketverių iki aštuonerių metų.