Pasak pareigūnų, ir D. S. ir jo užpuolikai Lietuvos bei užsienio policijai žinomi, anksčiau teisti, tarpusavyje pažįstami. Nukentėjusysis D. S. ir vienas iš užpuolikų J. B. 2012 m. Suomijoje atliko laisvės atėmimo bausmę už juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimą. Pagrobti aukso dirbiniai nerasti. Neatmetama versija, kad ginkluotas konfliktas Prienų rajone įsiplieskė, siekiant pasidalinti grobį.

Policijos duomenimis, penktadienio rytą 7.12 val. Prienų rajono policijos komisariate (PK) gautas D. S., gyvenančio Kaune, pranešimas, kad sodybos, esančios Prienų r., Jiezno sen., Kašonių kaime, ūkiniame pastate jį užpuolė du kaukėti, ginkluoti, vilkintys neperšaunamas liemenes asmenys, praneša Alytaus apskrities policija.Užpuolikai panaudojo prieš nukentėjusįjį D. S. elektros šoką ir jam  šaunamojo ginklo buože sudavė du smūgius į galvą.

Gindamasis vyriškis panaudojo savigynai turimą pistoletą ČZ ir sužeidė užpuolikus. Policija į įvykio vietą atvyko per 6 min.

Pirminiais duomenimis įsibrovėliai yra J. B. (gim. 1988 m.) ir M. K. (gim. 1980 m.), gyvenantys Kaune. D. S. turi 15 hektarų žemės Prienų rajone, užsiregistravęs kaip jaunasis ūkininkas. Tačiau jam priklausančiame žemės plote neūkininkaujama. Vienas užpuolikų – J. B. dėl daugybinių šūvių žaizdų ligoninėje mirė.

M. K. dėl šautinės stuburo žaizdos paguldytas į Kauno klinikų neurochirurgijos skyrių.

Įvykio vietos apžiūros metu rasta ir paimta tūtelės (9 vnt.), vienas savadarbis lygiavamzdis nupjautavamzdis ginklas, vienas pistoletas ir vienas elektros šoko prietaisas.

Policijos turimais duomenimis, Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas D. S. 2009-ųjų birželio 29 d. išdavė leidimą laikyti (nešiotis) ginklus, atlikę visus nustatytus patikrinimus. Leidimas galioja iki 2014-ųjų birželio 29 d.

2009 metais atliekant patikrinimus buvo nustatyta, kad asmuo neteistas, administracine tvarka nebaustas, policijos operatyvinėje įskaitoje neįrašytas. Asmuo pateikė gydytojų komisijos pažymą, kad neserga ligomis ir neturi fizinių trukumų trukdančių elgtis su ginklais, taip pat, kad nėra įrašytas į įskaitą dėl narkomanijos ir neserga psichinėmis ligomis. Asmuo nustatyta tvarka išlaikė egzaminą dėl ginklo panaudojimo savigynai, todėl atitiko nepriekaištingos reputacijos statusą.