Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai ankstų rytą surengė reidą, kurio metu didžiausias dėmesys buvo skirtas vairuotojų blaivumo tikrinimui.

Pasirinkta vieta – Romainių rajonas, pareigūnai dirbo keliose vietose prie išvažiavimų iš rajono. Apie dvi valandas trukusio reido metu buvo užfiksuotas vienas neblaivus vairuotojas, į alkotesterį „įpūtęs“ 0,83 promilės. Dar dar du vairuotojai neviršijo leistinos ribos.

Pasak Kauno apskrities VPK Kelių patrulių kuopos vado Ramūno Kemzūros, iš viso priemonės metu buvo patikrintas apie 200 vairuotojų blaivumas.

Kita priemonė buvo vykdoma kartus su Lietuvos transporto saugos administracijos Kauno skyriaus pareigūnais. Tunelio gatvėje vykusio reido metu buvo tikrinamas automobilių padangų protektoriaus gylis. Taip pat buvo kreipiamas dėmesys saugos diržų naudojimui bei jų būklės įvertinimui.

Tris valandas vykusios priemonės metu pasirinktinai buvo tikrinamos Tunelio gatve traukinių stoties link važiuojančios transporto priemonės. Užfiksuoti 7 automobiliai, kurių padangų protektoriaus gylis buvo mažesnis 3 milimetrai (leistinas minimalus gylis žiemos metu).

„Tokiems patikrinimams daugiausia įtakos turi šiuo metu vyraujančios oro sąlygos ir kelių būklė. Pastaruoju metu įvyko keli skaudūs eismo įvykiai, jų metu sunkiai nukentėjo arba žuvo žmonės. Viena iš tragedijų priežasčių yra saugos diržų nenaudojimas.

Trečiadienį užfiksuoti 7 automobiliai su netvarkingomis padangomis nėra mažas skaičius. Tai rodo, kad dalis vairuotojų nepakankamai atsakingi ir neįvertina galimo pavojaus tiek savo, tiek aplinkinių atžvilgiu“, - DELFI sakė R. Kemzūra.

Pasak Kelių patrulių kuopos vado, dėl prastos padangų būklės automobilių savininkams iš karto panaikinama techninė apžiūra. R. Kemzūra įspėja, kad tai nėra vienkartinis patikrinimas.

Antradienį buvo tikrinami automobiliai Kauno rajone, panaikintos trijų transporto priemonių techninės apžiūros galiojimai. Automobilių padangos bus tikrinamos ir artimiausiu metu.

Priemonės metu buvo nustatyti 5 saugos diržų nenaudojimo atvejai.

„Mercedes Benz“ automobilio vairuotojas su estiškais numeriais diržą buvo užsegęs, tiesa, ne taip kaip priklauso – vyrui diržas buvo už nugaros, greičiausia norėta, kad neveiktų įspėjimo signalas.

Kitų nubaustieji buvo galinių sėdynių keleiviai. Bauda už pirmą kartą neprisegtus saugos diržus siekia 30 eurų, prasižengus pakartotinai gresia nuo 60 iki 90 eurų. Primenama, kad baudos išrašomos ir keleiviams, už nepilnamečius automobilio keleivius atsakingas tampa vairuotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)