Važiuojantiems į turgų ta vieta, kurioje įsikūrė policijos patruliai, buvo tokia netikėta, kad dažnas net nesuprasdavo, jog čia yra įrengti laikinieji kelio ženklai, prie kurių privaloma sustoti. Nesustojusieji būdavo pavejami ir sustabdomi.

Tikrinant nuo Klaipėdos pusės plūstantį mašinų srautą, pareigūnų dėmesį patraukė du motoroleriai, važiavę nuo Endriejavo pusės. Vieno vairuotojas staiga pasuko po tiltu ir bandė slėptis, tačiau buvo pavytas, o antrasis pats atvažiavo į pareigūnų glėbį. Pasirodo, kad tėvas ir sūnus vyko „pas babą, bulvių kasti“.

Nė vienas neturi vairuotojo pažymėjimo. Tėvas niekada ir neturėjo. Motoroleriai be draudimų, techninių apžiūrų, su užsienio registracijos numeriais. Tėvui skirta 220 litų bauda.

Netrukus senasis Žemaičių plentas pakvipo alkoholiu. Jūreivis, tik vakar grįžęs iš jūros, su žmona išgėrė brendžio. Jūreivio organizme aptikta 0,38 prom. alkoholio. Pasisekė ir „Peugeot“ vairuotojui, kuris, „įpūtęs“ 0,41 prom., taip ir liko nesupratęs, kodėl policininkai jį paleido. O paleido todėl, kad įstatyme numatyta alkoholio matuoklio paklaida, todėl vairuotojas formaliai buvo blaivus ir mašiną vairuoti galėjo.

Buvo sustabdyta ir mama, mokiusi sūnų vairuoti. Moteris neslėpė, kad išvakarėse buvo gėrusi alkoholio. Tačiau alkoholio matuoklis parodė nulius.

0,25 promilės „įpūtęs“ vairuotojas šmaikštavo, kad jis savo normą žino. Prieš valandą būtų pūtęs virš normos, bet tai buvo prieš valandą. Tada jis ir nevažiavo. Savo organizmą pažįsta. Ir tuo metu atvažiavo du vairuotojai, kurie savo organizmo nepažįsta.

Gargždiškis, automobilio „W Golf“ vairuotojas Saulius M., gim. 1972 m., pūstelėjo 0,81 prom. Žmogus nors neslėpė, kad gėrė ne du butelius alaus. Gal kokius aštuonis, todėl rytą ir pūstelta virš leidžiamos normos.

„Audi A6“ vairuotojas Mindaugas M., gim. 1980 m., su vaiku vykęs į turgų, pūstelėjo 0,55 prom. Kadangi žmogus svarstė, važiuoti tikrintis girtumą į ligoninę ar nevažiuoti, po 16 minučių jam buvo leista dar kartą papūsti. Ir antras kartas viršijo normą – 0,47 prom.

Pasitaikė ir nervingu lietuvių, kurie policininkams priekaištavo, kodėl netikrinamas „5-ų iksų“, kurio valstybinius numerius puošia skaičiai 888, vairuotojo girtumas. Bet jokių nuolaidų nebuvo, tikrinti buvo visi, „BMW-X5“ vairuotojas buvo blaivus.

Reido metu buvo patikrinti 326 automobiliai. Du vairuotojai buvo girti. Keturi išgėrę, tačiau normos neviršiję. Vienas vairavo be vairuotojo pažymėjimo, vieno mažametis vaikas automobilio salone sėdėjo neprisegtas saugos diržu ir net ne specialioje kėdutėje. Seno „VW Passat“ vairuotojas nubaustas už tai, kad nesaugojo savo vaiko. Sakė, kėdutės brangios.