Kaip informuoja policija, specialios priemonės sostinės T. Narbuto ir S. Batoro gatvėse metu pareigūnai nustatė, kad greičio viršijimas net pavojingose vietose – prie pėsčiųjų perėjų, vietose, kur blogai matomas kelias, yra gana dažnas reiškinys.: net 11 vairuotojų greitį viršijo daugiau kaip 40 km/val.

Be to, pasitaikė atvejų, kai prie pėsčiųjų perėjų buvo užfiksuotas didesnis nei 100 km/val. važiavimo greitis. Trečdalis visų nustatytų pažeidimų, kai vairuotojai važiavo didesniu nei 80 km/val. greičiu.

Pėsčiųjų daromi pažeidimai taip pat neliko nepastebėti – šio reido metu asmenims, kurie kirto važiuojamąją dalį neleistinose vietose, ėjo per gatvę degant draudžiamam šviesoforo signalui, tamsoje nesegėjo atšvaitų ir nedėvėjo rūbų su šviesą atspindinčiais elementais, pareigūnai surašė 12 administracinių nusižengimų protokolų.

Kaip pažymi policija, beatodairiškas leistino greičio viršijimas prie pėsčiųjų perėjų padidina tragiškų eismo įvykių riziką – šiemet šalies keliuose įvyko net 102 eismo įvykiai, kurių metu nukentėjo pėstieji. Šių eismo įvykių metu net 8 pėstieji žuvo. o 57 žmonės patyrė įvairius sužalojimus.

2016-aisiais metais šalies keliuose netekome 69 pėsčiųjų gyvybių.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad leistino greičio kontrolės priemonės bus organizuojamos ir ateityje, įvairiuose mūsų šalies miestuose, didžiausią dėmesį atkreipiant į pavojingas ir avaringas gatves ir pėsčiųjų perėjas.