Nuo 8 val. ryto Skuode pareigūnai dirbo dviejose miesto pusėse. Pareigūnai išsirikiavo ir tikrino vairuotojus atvažiuojančius nuo Salantų ir Mažeikių pusių. Skuodiškiai buvo nustebę, pamatę savo gimtame mieste tiek daug nepažįstamų policijos pareigūnų.

Vienas dviratininkas pamatęs policijos pareigūnus, nesumojo, kad geriau nulipti nuo dviračio ir jį varytis, nei bandyti pravažiuoti pro policijos ekipažus.

Pareigūnui pakėlė krivulę, pilietis sustojo. Dviratį mynusiam vyrui buvo pasiūlyta pasitikrinti alkoholio matuokliu, kuris parodė lengvą girtumo laipsnį - 1.28 prom. alkoholio. Dviratininkas neslėpė, kad važiavo į degalinę alaus nusipirkti. Dabar jam kelionė kainuos nuo 300 iki 500 litų. Kadangi jis anksčiau nėra turėjęs nemalonumų dėl dviračio vairavimo esant neblaiviam, tai 300 litų baudą dar gali dalinti per pusę.

Tokią pačią sumą turi ruošti ir dviratininkas važiavęs į miestą nusipirkti cigarečių. Alkoholio matuoklio rodmenimis, vyrui nustatytas - 0.57 prom. girtumas. Vyrukas sakė, „ėmęs“ svaigalų išvakarėse ir negalvojęs, kad gali įkliūti lygioje vietoje - kelyje iš Mažeikių.

Pareigūnams persikėlus į Kretingos rajoną, pakeliui buvo aplankyti kai kurie Skuodo rajono kaimeliai, gyvenvietės ir miesteliai: Udraliai, Puodkaliai, Krakės, Mosėdis.

Sulytame Mosėdyje policijos patruliai išgirdo, kad kažkas po miestelį važinėja cypindamas padangas. Policija ilgai ieškojo padangų netausojusio vairuotojo.

Netrukus policininkai nusivijo įtartiną automobilį iki pat privataus namo kiemo. Automobilio „Audi“ vairuotoja, solidaus amžiaus moteriškė nustebo, kad ją į kiemą palydėjo policijos automobilis su švyturėliais. Ką kaimynai pagalvos, ar ji kelių chuliganė? Moteris patikino, kad padangomis cypino, ne ji. Tai 30-tis sūnus, kuris prieš išvažiuodamas atgal į Norvegiją, dar aplėkė miestelį. O dabar jis išvažiavęs su draugais, tad automobiliu važinės ji.

Salantuose prie bažnyčios ir paminklo pastatyto lietuvių tautos kančioms atminti, tiesiai į pareigūnų glėbį atvažiavo dviratininkas Marius. Jis susidomėjęs pareigūnų klausinėjo, kas jam gresia už nustatytą lengvą girtumo laipsnį - 0.66 prom. alkoholio. Dviratininkas dar tikėjosi, kad nieko nebus? Bus bauda nuo 300 iki 500 litų. Tiesa, Marius nėra nuožmus kelių eismo taisyklių pažeidėjas, todėl turi galimybę sumokėti pusę numatytos baudos.

Šio dalybos veiksmo nebus galima atlikti kito, Salantuose sustabdyto dviratininko naudai. Nors vyrui taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0,70 prom. alkoholio, pilietis anksčiau yra įkliuvęs įkaušęs ant dviračio. Vyras sakė, kad jis „stovi darbo biržoje“, tad pinigų neturi. Jų yra tik alui. Na, gal dar ir antram buteliui atsirastų pinigų, bet baudoms, tai jau ne.

Reido metu, nuo 8 val ryto iki 18.00 val. vakaro, Skuodo ir Kretingos rajonuose buvo patikrinti 485 automobiliai. Nustatyta 19 kelių eismo taisyklių pažeidimų. Dviračius vairavo 6 neblaivūs dviratininkai (4-iems nustatytas lengvas, 2-iems vidutinis girtumas), 5 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos), 1 pilietis vairavo motorolerį neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Skuode vienas pilietis nubaustas už tai, kad sėdėdamas ant galinės sėdynės nebuvo prisisegęs saugos diržų. 4 žmonės vairavo automobilius su pasibaigusia technine apžiūra, 4 asmenys neturėjo automobilio civilinės atsakomybės draudimo, o vienas nubaustas už tai, kad lengvajame automobilyje vežė 7 „kūdus“ piliečius.

Policijos pareigūnai, neatsimena, kad sausio mėnesį būtų tekę bausti tiek daug dviratininkų.