„Tada per radijo ryšį skambėjo visas miestas – gaudynės vyko iš Senamiesčio, paskui per Antakalnį ir galop – Nemenčinės plente“, – Vilniaus miesto trečiajame apylinkės teisme pareiškė kovo 28-osios naktį budėjęs policijos patrulis.

Jis sakė, kad E. Butrimo automobilį sustabdžiusiems kolegoms nuvežė alkotesterį, tačiau vairuotojas esą kategoriškai atsisakė tikrintis. „Aš nesitikrinsiu, galit nieko čia nedaryti, kategoriškai atsisakau“, – E. Butrimo žodžius teisme citavo policijos pareigūnas.

Jis pabrėžė, kad E. Butrimui aiškinęs, jog už atsisakymą pasitikrinti blaivumą įstatyme yra numatytos griežtesnės nei už vairavimą neblaiviam, tačiau šis vis tiek nesutiko pūsti į alkotesterį.

„Vairuotojas sakė, kad jam nesvarbu ir kategoriškai atsisakė pūsti“, – pareigūnas pabrėžė, kad nuo vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas.

E. Butrimo administracinio teisės pažeidimo byloje teismas dar nepadėjo taško – į po dviejų savaičių įvyksiantį posėdį teismas išsikvietė du policijos pareigūnus. Į šį posėdį turės atvykti ir pažeidimu kaltinamas E. Butrimas, nors kaip tik tuo metu ketina išvykti į užsienį švęsti savo gimtadienio.

E.Butrimas nemalonumų sulaukė po incidento kovo 28-osios įvykių, kai naktį apie 2.30 val. jo vairuojamą automobilį stabdė policijos pareigūnai, tačiau jis nesustojo ir nurūko dideliu greičiu. Pareigūnai E. Butrimo automobilį persekiojo per visą miestą, jį pavyko sustabdyti tik po gero pusvalandžio.

E. Butrimas savo kaltę neigia ir tvirtina, jog nesuprato, kad jį stabdo policijos pareigūnai.

Iš verslininko teismas yra atėmęs vairuotojo pažymėjimą, nes jis savo namo kieme apibraižė kaimynės automobilį ir pasišalino iš įvykio vietos. Įsiteisėjusia Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartimi E. Butrimui uždrausta vairuoti tris metus bei skirta 3 tūkst. Lt bauda.

E. Butrimas yra pateikęs prašymą šioje byloje atnaujinti procesą dėl naujai paaiškėjusių aplinkybių, teismas jo prašymą patenkino.