„Galiu patvirtinti, kad radome aukai priklausantį šalmą“, – laikraščiui GT sakė Šiovdės sunkių nusikaltimų departamento atstovas spaudai Larsas Johanssonas.

Skelbiama, kad šalmas galėjo dingti kaip tik tuo metu, kai mergina, kurią paskutinę kartą matė išeinant iš kavinės, kur ji dirbo, ruošėsi vykti namo.

Maždaug 18 val. 23 minutės vietos laiku mergina parašė trumpąją žinutę savo artimiesiems, kad jau yra pakeliui namo į Šiovdę, tačiau namo taip ir negrįžo. Vėliau paauglės mopedas kartu su rakteliais rastas prie kavinės, kur ji dirbo.

„Turime teoriją, kad dingimo akimirką ji galėjo būti užsidėjusi šalmą arba turėjo jį su savimi. Šis šalmas – labai svarbi detalė šioje dėlionėje“, – sako Vestros Jotalando policijos atstovas Christeris Fuxborgas.

L. Johanssonas atsisakė kalbėti apie rasto šalmo būklę, taip pat nesakė, kur ir kada jis buvo rastas bei kokią informaciją atskleidė.

„Šių detalių kol kas negaliu komentuoti“, – teigia atstovas.

Dėl įtarimų prisidėjus prie septyniolikmetės nužudymo vis dar areštuotas 35 metų lietuvis. Kaltintojai tvirtina, kad daugėja jo kaltės įrodymų. Kiti du įtariamieji, taip pat lietuviai (areštuoto lietuvio brolis ir jo žmona) paleisti į laisvę, nors jiems vis dar gresia kaltinimai slėpus nusikaltėlį.