Kaip pranešė Kauno apskrities policija, apie pusę keturių gautas pranešimas, jog Veiverių gatvėje nuo Nemuno pusės girdisi moters pagalbos šauksmas.

Minėtu adresu atvyko keletas policijos pareigūnų ekipažų, tačiau moteris pastebėta nebuvo, šauksmo taip pat nesigirdėjo. Nuėjus link Nemuno, nieko įtartino pareigūnai nepastebėjo.

Nusprendus aplink pasižvalgyti automobiliais, vienas pareigūnas link centro pradėjo eiti Aleksoto tiltu, kur šviesdamas žibintuvėliu į tilto prieigas pamatė kažką plūduriuojant vandenyje. Netrukus pasigirdo ir moters klyksmas padėti.

Kolegas perspėjęs privažiuoti pro senamiestyje esančią bažnyčią prie Nemuno, moteriai šūktelėjęs nejudėti ir bandyti išstovėti, pareigūnas pasileido bėgti link jos.

Įvertinę situaciją, aukštą betoninį šlaitą, pareigūnai iš tarnybinės mašinos išsitraukė virvę ir bandė ja ištraukti moterį. Kadangi ji nebeturėjo jėgų pati padėti, virve į vandenį buvo nuleistas vienas iš pareigūnų, kuris moterį saugiai pritvirtino, padėjo traukiantiesiems ją iškelti į viršų.

„Šokti negalėjau – ir išties aukštas šlaitas, ir, kaip paaiškėjo, akmeninga vieta. Laimė, toje vietoje didelės srovės nebuvo, tad ištraukėme greitai. Tačiau, kaip supratome iš jos, į vandenį ji įkrito kitoje vietoje ir srovė visgi ją atnešė iki čia“, – policijos pranešime pasakojo į vandenį leidęsis pareigūnas.

21-erių metų moteriai atvykę medikai konstatavo žymų bendrą kūno atšalimą ir išsivežė į gydymo įstaigą.