A. Tumėnas yra žinomos advokatės Svetlanos Proninos žentas. Pati S. Pronina DELFI atsisakė apie jį kalbėti: „Aš atostogauju užsienyje. Kodėl turėčiau atsakyt į tokius klausimus? Duokit man pailsėti".

Pirmadienį buvo apklausiama ir mergina, su kuria lenktyniavo A. Tumėnas. Ji vairavo 2009 metų laidos „Mercedes Benz C 220 CDI“ automobilį. T. K. (gimusiai 1985 m.) už pavojingą vairavimą gresia administracinė atsakomybė. Šiuo automobiliu važiavo dvi merginos, viena iš jų labai panaši į S.Proninos dukrą Evanželiną, ištekėjusią už A. Tumėno.

Tą pačią dieną buvo apklausiamas ir šeštadienį po avarijos į areštinę uždarytas avariją sukėlusio „Mercedes“ savininkas Mantas Petryla (gim. 1973 m.), kuris girtas miegojo automobilyje. K. Lančinskas paaiškino, kad šis žmogus buvo sulaikytas dviem parom todėl, kad įvykio vietoje pareigūnams buvo kilę įtarimų, kad jis vairavo. Be to, girtas M. Petryla atsisakė duoti parodymus.

Policijos viršininkas pirmadienį aplankė tris ligoninėje gydomus sužalotus pareigūnus. Pasak K. Lančinsko, vyrai sužaloti sunkiau, mergina – kiek lengviau. Medikai žada, kad visi trys visiškai pasveiks ir galės tęsti tarnybą policijoje.

„Mercedes“, kuriame buvo M. Petryla, šeštadienį apie 18 val. Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, rėžėsi į stovintį policijos automobilį „VW Jetta“ su įjungtais švyturėliais, o pastarasis – į prieš tai patikrinimui sustabdytą „Mercedes Benz E280“.

Sužaloti prie policijos automobilio stovėję „Mercedes Benz E280“ vairuotojas M. K. (gimęs 1954 m.), jis dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę. Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės patrulis M. K. (gimęs 1981 m.) ligoninėje atsidūrė dėl galvos smegenų sukrėtimo, jo kolegė, patrulė J. K. (gimusi 1987 m.) ligoninėje gydoma dėl krūtinės sumušimo ir žaizdos smakre (šie pareigūnai avarijos metu stovėjo prie savo mašinos).

Tarnybinį automobilį vairavęs D. J. dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę, o automobilio „Mercedes Benz E280“ keleivė L. K. (gimusi 1972 m.) dėl galvos sumušimo gydoma ambulatoriškai.

Skubant į pagalbą sužalotiems kolegoms į avariją Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryžoje pateko dar vienas policijos automobilis. Į jį irgi trenkėsi „Mercedes“. Smūgis buvo toks, kad policijos „VW Bora“ apvirto. Laimei, šioje avarijoje žmonės nenukentėjo.

Geležinio Vilko gatvėje avariją sukėlęs vairuotojas, metęs automobilį, pabėgo. Pasak liudininkų, "Mercedes" vairuotojas lenktyniavo su kitu „Mercedes“. Policija turi pagrindo įtarti, kad A. Tumėnas vairavo neblaivus.

Įvykio liudytoja Rasa V. BNS pasakojo, kad šeštadienio pavakare vaikščiodama stadione netoli Geležinio vilko gatvės, išgirdo susidūrimo garsą. Po kurio laiko iš prie gatvės esančio parkelio pasirodė maždaug 30-ties metų vyriškis, mūvintį baltomis kelnėmis. Jis buvo pusnuogis, be marškinėlių. Moters teigimu, viena jo ranka buvo sužalota, jis atrodė apsvaigęs.

Nepažįstamasis prašė sutiktosios leisti jam paskambinti telefonu. Jis aiškino buvęs užpultas, tačiau pasiūlius iškviesti policiją, primygtinai prašė to nedaryti. Jaunas vyras prašė niekam nepasakoti apie jį ir atsisakė, kad jam pagalbą suteiktų kiti stadione.

Praėjus kelioms paroms pirmadienį vaikščiodama tame pačiame miškelyje liudininkė rado ant šakos pakabintus vyriškus kruvinus marškinius. Pasiimti galimo įkalčio nuvyko policijos pareigūnai.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata arba nukentėjusiam asmeniui padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.